19 / 04 / 2024

Ulaşlar Turizm rotayı inşaat sektörüne çevirdi!

Ulaşlar Turizm rotayı inşaat sektörüne çevirdi!

Ulaşlar Turizm, Rusya krizinin yarattığı zararın ardından, rotayı inşaat sektörüne çevirmek zorunda kaldı. Antalya'da 100 odalı bir tesise sahip olan Ulaşlar Turizm, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklamada bulundu.



Son dönemde Rusya krizi ve artan terör olaylarıyla 2016'da kötü bir yıl geçirebileceği ifade edilen turizm sektöründe özellikle Rus turistlere hitap eden tesis sahiplerini zor günler bekliyor gibi duruyor. Turizmde kayıpların artabileceğine dair her gün yeni bir haber gelirken, ilginç bir haber de Antalyalı bir turizm şirketinden geldi: Antalya'da 100 odalı bir tesise sahip olan Ulaşlar Turizm, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada turizm sektöründen inşaat sektörüne geçeceğini duyurdu. Business HT'den Enes Tunagür'e konuşan Ulaşlar Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Meftun Ulaş, 4 yıldızlı bir tesise sahip olmaları nedeniyle daha çok Rus turistlere hitap ettiklerini aktarırken, 2014'te patlak veren Rusya-Ukrayna krizi sonrası sıkıntı yaşadıklarım söyledi. 


'TURİZMDE İKLİM DEĞİŞTİ, SEKTÖRE İLİŞKİN BAKIŞIMIZ OLUMSUZA DÖNDÜ' 


Ulaş, turizmden inşaata geçiş kararını ise dış kaynakla büyümek istemediklerini söyleyerek açıkladı ve "Turizmde iklimin değiştiğini düşünüyoruz. Yeni inşa edeceğimiz rezidanslar da yabancılara yönelik olacak. Yüksek kat izni olduğu için bu yolla şirkete ciddi bir kaynak girişi hedefliyoruz. Sonraki adımları da temkinli atacağız. Acelemiz yok' dedi. Rus turist sayısında yaşanan sıkıntı nedeniyle 5 yıldızlı tesislerin de fiyatlarda indirime başladığım belirten Ulaş, "acı reçeteyi" iyi bir zamanlamayla kabul etmeye şartların kendilerini zorladığını söyledi. Son yıllarda özellikle Antalya'da inşa edilen çok sayıda devasa tesis olduğunu da hatırlatan, Ulaş sektöre ilişkin bakışlarının olumsuza döndüğünü ifade etti. Ulaşlar Turizm, 2015'te Antalya'daki 270 odalık tesisini rezidans yapmak üzere kapatarak inşaat sektörüne ilk adımı atmıştı. Şirketten konuyla ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle: "Şirket turizm tesisi VIVA Ulaşlar Hotel'in arsa, işyeri, konut takası ve/veya nakit karşılığı yoluyla satılmasına veya azami süresi genel kurul tarafından belirlenmek suretiyle kiralanmasına ve bu amaçla gerekli başvuru ve işlemlerin yapılmasına (l numaralı işlem), Turizm sektöründeki artan riskler ve şirketin otel işletmeciliğini terk etme seçeneği dikkate alınarak, şirket faaliyet konusunun şirket esas sözleşmesinin "Amaç ve Konusu" başlıklı 3 numaralı maddesinde faaliyet konusu olarak bahsi geçen ancak şimdiye kadar yapılmayan inşaat sektörüne geçilmesine ve bu amaçla gerekli başvuru ve işlemlerin yapılmasına (2 numaralı işlem) katılanların oy birliği ile karar verilmiştir." 



Alanya Postası Gazetesi


Geri Dön