19 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığı 3 metro hattını büyükşehirden aldı!

Ulaştırma Bakanlığı 3 metro hattını büyükşehirden aldı!

Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yenikapı - İncirli metro hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait AKM-Gar-Kızılay metro hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meydan-Havaalanı-EXPO raylı sistem hattı projelerini devraldı.




Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yenikapı - İncirli metro hattı,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne ait AKM-Gar-Kızılay metro hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Meydan-Havaalanı-EXPO raylı sistem hattı projelerini devraldı. Karar bugün 29271 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.



BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2015/7272

Ekli “Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma Bakanlığınca Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar”ın yürürlüğe konulması; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 30/1/2015 tarihli ve 6772 sayılı yazısı üzerine, 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 15 inci ve geçici 5 inci maddelerine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/2/2015 tarihinde kararlaştırılmıştır.




3) Bu madde kapsamında Bakanlıkça üstlenilecek projeler şunlardır:


a) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait projeler:


1) 2014E060040 proje nolu Yenikapı-İncirli Metro Hattı.


b) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait projeler:


1) AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı.


c) Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait projeler:


1) Meydan-Havaalanı-EXPO Raylı Sistem Hattı."



Ek için tıklayın


Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön