25 / 04 / 2024

Ülkemizde konut fazlalığı yok!

Ülkemizde konut fazlalığı yok!

İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, ülkemizde konut fazlalığı yaşandığına yönelik eleştirilere sert çıktı: “Kimse bana, ‘daire şişti, dükkanı kapatıyoruz’ demesin. Her bina eğer değerini bulursa bal gibi satılır.”



Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Bakanı Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, inşaat sektörüne yönelik eleştirilere sert yanıt verdi. Karataş, inşaat sektörünün görmezden gelinemeyeceğini ve inşaata dur denilemeyeceğini belirterek, “Siz yatırımın önünü açmazsanız, burada üretime teşvik vermezseniz o zaman yüzde 70’i işgücüne dayalı olan inşaat sektöründe dur demiş olursunuz ki, bunun çok kötü etkileri olur. İnşaat sektörü hizmete dayalı bir sektördür. Sektörde her ne kadar makine olsa da, kalıp çakan, tuğla ören, sıva yapan işgücü vardır. Antalya’da SGK’ya kayıtlı işçilerin yüzde 25’i yani 400 bin işçinin 100 bini inşaat sektörüne kayıtlı işçiler oluşturmaktadır. Dolayısıyla inşaat sektörü görmezden gelinemez, inşaata dur denilemez. İstihdam ettiğimiz arkadaşlarımızın birçoğu niteliksiz işçidir. Yani şuradan kumu alıp bu tarafa atan işçidir. Bunun dışında bir yeteneğe sahip olmayan işçiler. Bu adamlar İngilizce bilseydi otelde garson olurdu. Bu adamlar çok eğitimli olsalardı, kalkar mühendis olurdu. Demek ki böyle adama da ihtiyaç var” dedi.


AĞZI OLAN KONUŞUYOR


“Kimse bana ‘daire şişti, biz dükkanı kapatıyoruz, bundan sonra müteahhitlik yapamıyoruz’ demesin” diyen Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde konut fazlalığı ya da satılmayı bekleyen öyle çok bina yok. Ağzı olan konuşuyor. Her bina eğer değerini bulursa bal gibi satılır. Demek ki değerini bulmuyor ki satılmıyor. Adam tok satıcıdır, 3 liralık yere 5 lira ister, keyfe keder tavır alır. ‘İçinde de kiracım var nasıl olsa kira gelirim de geliyor’ der ve satmaz. O zaman böyle düşünülürse Kırcami imara açılamaz. Demek ki konuta ihtiyaç var ki açılıyor. Yatırım, üretim ve istihdam artarsa hepimiz için huzur olur. Ayrıca biz dünya pazarına açılmışız. Türk yatırımcı konut almazsa yabancı yatırımcı alıyor. Bunlar göz ardı edilmemeli. Kimse bana ‘daire şişti, biz dükkanı kapatıyoruz, bundan sonra müteahhitlik yapamıyoruz’ demesin. Böyle söylemek çok saçma olur.”



Antalya Gazetesi


Geri Dön