18 / 04 / 2024

Ülker Golf, Ortadoğu'da fabrika kuracak!

 Ülker Golf, Ortadoğu'da fabrika kuracak!

Ülker Golf Genel Müdürü Ender Buruk, Suudi Arabistan’dan sonra Fas, Irak ve Cezayir pazarlarından birinde fabrika yatırımı yapıp Ortadoğu’da dondurma pazarının liderliğine oynayacaklarını söyledi




Ortadoğu bölgelerinde fizibilite çalışmalarına devam ettiklerini belirten Ülker Golf Genel Müdürü Ender Buruk şu şekilde konuştu:


Üç ülkeden birinde karar kılmaya çalışıyoruz. Ortadoğu bizim için en avantajlı pazar. Suudi Arabistan’daki tesislerimizden diğer çevre ülkelere de ihracat yapabiliyoruz. Bu ihracat kapasitesini artırmak için o bölgedeki üretim gücümüzü artırmamız gerek. 2012 sonuna kadar yurtdışı yatırımlarımız 72 milyon TL’yi aşacak. Suriye’de ise yerel bir marka gibi olduk. Olaylara rağmen fabrika hiç durmadan üretime devam ediyor. O ülkede pazar payımız yüzde 50.


1.6 milyar TL’lik pazar


Bu yıl 400 milyon liranın üzerinde ciro hedeflediklerini dile getiren Buruk, şunları söyledi: 


Cironun yüzde 40’ı litrelik dondurmalardan geliyor. Buna rağmen en çok satılan ürünlerin külahta ve çubukta satılan çeşitleri oluyor. Dondurma sektörü bu yıl 1.6 milyar liraya TL’ye çıkacak. Bu büyüme hızıyla rakamın 2015’e kadar da 2.1 milyar TL’ye ulaşacağını öngörüyoruz. Pazar her yıl ortalama yüzde 15 büyüyor. Ancak bu yıl sanırım fazla sıcaklardan dolayı sektör, yaza çok hızlı başladı. Kişi başı tüketim Türkiyede 4.5 litreye çıktı. Bu yıl ki büyüme oranı yüzde 25’lere kadar çıkacak. Ramazan ayında özellikle litrelik dondurma satışlarında ciddi bir artış oluyor. Onun da etkisiyle sektör canlanacak.



Hürriyet


Geri Dön