16 / 04 / 2024

Ülker Grubu'nun lüks konut projesine onay çıktı

Ülker Grubu'nun lüks konut projesine onay çıktı

Ülker Grubu'nun Pendik'teki 178 bin metrekarelik arazisine iş merkezi ve 2 bin konutluk projesi için gerekli imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi



Sağlam İnşaat ile emlak sektöründe de büyümek isteyen Ülker Grubu'nun Pendik'teki 178 bin metrekarelik arazisine iş merkezi ve 2 bin konutluk projesi için gerekli imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Ülker Grubu'nun inşaat sektöründeki atakları devam ediyor. Gıda dışındaki sektörlerde de büyümek isteyen Ülker Grubu 2005 yılında Sağlam İnşaat ve Sağlam Gayrimenkul Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı kurarak gayrimenkul yatırımlarına başladı. Levent Loft Ofis ve Ataşehir iş merkezi projelerini tamamlayan Sağlam İnşaat'ın Sabiha Gökçen'e komşu Pendik arazisinde planladığı üst gelir gruplarına yönelik lüks konut projesi için gerekli imar izni İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin önceki gün yapılan oturumunda kabul edildi.

178 BİN METREKARE

Ülker Grubu'na ait olduğu belirtilen ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na komşu 178 bin metrekarelik arazi için istenen imar talebine göre araziye 60 metre yüksekliğe kadar iş merkezi ve en az 2 bin evlik konut projesi yapılması planlanıyor.

Arazinin eski imar planlarına göre durumu ise kısmen sanayiden ve kötü yapılanmadan dönüştürülecek alanda bulunuyordu. Meclis'te kabul edilen plan ile araziye iş merkezi ve konut yapılmasına izin verilmesinin yanı sıra 1,75 emsal artışı da tanındı. Emsal artışının ardından toplam büyüklüğü 178 bin metrekare olan araziye gerekli yeşil alan ve terkler yapıldıktan sonra 200 bin metrekarenin üzerinde inşaat yapabilme hakkı tanındı. İmar planlarının geçmesinin ardından Sağlam İnşaat'ın Sabiha Gökçen'e komşu arazide 2 bin konutluk inşaat ve iş merkezi projesine başlayacağı belirtiliyor. Ülker Grubu, kent merkezinde alışveriş merkezleri, merkez dışı bölgelerde ise konut yaparak pazarda büyümeyi hedefliyor.

FENER'E GENÇLİK ŞEHRİ

Ülker, farklı alanlardaki işbirlikleri ile kurduğu bağları gayrimenkulde meyveye dönüştürmeye başladı. BU bağlantının ilk meyvesi de Fenerbahçe'nin Ataşehir'deki arazisi olacak. Ülker, sponsor olarak büyük destek verdiği Fenerbahçe'nin Ataşehir'deki 57 bin 800 metrekarelik arazisine 260 mil-yon avro yatırımla bir kompleks kuruyor. 'Alpella Şehri' adını taşıyacak komplekste Türkiye'nin en büyük basket sahası, alışveriş merkezi ve otel olacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü ve Ülker, 260 milyon avroya mal olacak spor kompleksinin temelini sonbaharda atacak.

Ford Otosan arazisinden hazine çıktı

Ülker'in gayrimenkul sektöründeki önemli bir girişimi de E-5 karayolunun Acıbadem tarafındaki Ford Otosan'ın Kocaeli'deki tesislere taşınmasıyla boşalttığı fabrika arazini satın alması oldu. 2004 yılında araziyi 28 milyon dolara alan Ülker Grubu'nun geçen yıl araziye yüksek fiyat verilmesine rağmen satmadığı kulislerde dolaşmıştı. Ülker'in araziyi satmamasının gerekçesi de geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Ülker, Sinpaş ve Akkök gruplarının da yer aldığı 5 şirketten oluşan SAF Gayrimenkul aracılığıyla Ford arazisine 650 milyon dolarlık Akasya Acıbadem projesi için start verdi. Projede, Ülker ve Sinpaş'ın yüzde 25, Akkök Grubu'nun yüzde 28, Doğu Batı Grubu'nun yüzde 15 ve Hollanda kökenli Corio'nun yüzde 7 payı bulunuyor.

Acıbadem'e lüks proje yapıyor

Metrekare fiyatı 4 bin ile 7 bin 500 lira arasında değişen Akasya Acıbadem'deki dairelerin çoğunluğu 3+1. 70 ve 350 metrekare arasındaki değişen dairelerin fiyatları da 300 bin lira ile 2.8 milyon lira arasında değişirken, 3+1"ler de 600-800 bin liradan satılıyor.

Üst kullanım hakkı 30 yıllığına Fenerbahçe'nin

Ülker'in Ataşehir'de yapacağı Alpella Gençlik Şehri projesinin arazisini, Fenerbahçe ihale ile almıştı. Kadıköy Belediyesi, Ataşehir'deki arazi için açtığı ihalede arsanın üst kullanım hakkını 30 yıllığına Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yap - işlet - devret modeliyle tahsis etmişti. Alpella Gençlik Şehri'nin içinde yer alacak olan Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi için, Sağlam İnşaat, Fenerbahçe Spor Kulübü ile kâr paylaşımı modeliyle çalışacak. Alpella Şehri'nin içine yapılacak ve Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın kullanacağı çok amaçlı spor salonu 12 bin 500 seyirci kapasiteli olacak. Alpella Şehri'nde ayrıca, bir iş merkezi, 5 yıldızlı otel ve bir alışveriş merkezi kurulacak.
Yenişafak


Geri Dön