19 / 04 / 2024

Ulubol İnşaat, tek ihalede 1130 konut yaptı!

Ulubol İnşaat, tek ihalede 1130 konut yaptı!

Ulubol İnşaat´ın ortağı Faruk Polat, inşaata 200 milyon dolar yatırım hedefiyle girdiklerini söyledi



Ankara´da Park Vadi Evleri, Park Vadi Premium gibi iki projeyi tamamlayan Ulubol İnşaat´ın ortağı Faruk Polat, "Son 3 yılda 450 milyon doları geçen proje hayata geçirdik. Tek ihalede 1130 konut yapmak  Ankara  için bir ilk. Bu standartlarda yapılan ilk proje Park Vadi Evleri oldu. Çankaya Köşkü´ne 300 metre mesafede, adeta Gazze gibi görüntüler vardı, kaldırdık" diyor.

ANKARA´da Dikmen Vadisi dönüşümüne Park Vadi projeleriyle katkı sağlayan Ulubol İnşaat´ın ortağı Faruk Polat, sadece konut değil, alt yapı ve üst yapı projeleri ile de başkentin çehresini değiştirdikleri iddiasını taşıyor. Dikmen Vadisi 3´üncü Etap´ta yaptıkları 1130 konutluk Park Vadi projesine başladıklarında, bölgede 1500 gecekondu olduğunu, lağımın dereye aktığını hatırlatan Faruk Polat, "Çankaya Köşkü´ne 300 metre mesafede, başkentin göbeğinde Gazze Şeridi´ndeki gibi bir kötü yapılaşma ve yaşam vardı" dedi.

Manhattan gibi yaptık
Dikmen Vadisi bölgesinin o yıllarda adeta hırsız şebekelerinin üssü halinde ve pislik içinde olduğunu belirten Faruk Polat, hiçbir alt yapı hizmetinin verilemediği bölgede gecekonduların yıkıldığını, 460 dönümlük yeşil alan yapıldığını, yüzbinlerce ağaç ve bitkinin dikildiğini aktardı. Polat, şöyle devam etti: "Pis su, yağmur suyu, içme suyu, doğalgaz ve haberleşme altyapısı yapıldı. Yürüyüş ve çocuk oyun alanları, cafeler, dereler, havuzlar, aydınlatmalar ve yeni yollar yaptık. Konutlar da bölgeyi Gazze görüntüsünden, New York-Manhattan görüntüsüne kavuşturdu."

Büyükelçilerin semti
Bölgenin, dönüşümle birlikte Ankara´nın en değerli bölgesi haline geldiğini ifade eden Faruk Polat, şunları anlattı: "Bugün Ankara´daki büyükelçilerin birçoğu Park Vadi´ye yerleşti. Bu bölge Ankara´nın en lüks bölgesi haline geldi. Park Vadi projesi içerisinde bu yıl ekim ayı içerisinde faaliyete geçecek 7 bin metrekare alanda kurulu Joya Health&Life Club, Türkiye´nin en modern spor tesislerinden biri olacak. Mimarisi özel ve farklı olacak. Klorlama sisteminden 3 bin kat daha hijyenik `ozonlama sistemi´yle hijyenik iki kapalı havuz bulunacak."

Avrupa ödüllü proje
Faruk Polat, Ulubol-Kuzu Grup ortaklığı ile yükselen Park Vadi projelerinde, Ankara ve Ankaralılar için bazı ilklere imza attıklarını belirtetek, bunları şöyle sıraladı: "Park Vadi Premium-Terasevler´in de Ankara´nın en lüksü olduğu iddiasındayız. Projelerde, 1 milyon metrekare yeşil alan ve rekreasyon alanı bulunuyor. Terasevler, `tam akıllı ev´ donanımına sahip ve giriş kapısı parmak iziyle açılıyor, otomatik kilitleniyor. Sitelerde daireleri büyük tuttuk. 180 metrekareden 900 metrekareye kadar daireler var. Park Vadi, Türkiye´de Avrupa Konseyi´nden ödül alan tek proje."

Ankara´da 4+1 tercih ediliyor 1+1 ve 2+1 furyası yeni başladı

ANKARALILARIN konut alışkanlıkları hakkında da bilgi veren Ulubol İnşaat ortağı Faruk Polat, Ankara´da nitelikli konut açığı olduğunu belirtti. Faruk Polat, "Türkiye genelinde ikinci el konut fiyatları yüzde 35´e varan oranda geriledi deniliyor, bizim 2 sene önce 405 bin dolara sattığımız 4+1 daireler bugün 600 bin dolara müşteri buluyor; 2500 dolar aylık kira getiriyor" dedi. Ankara´da sosyal tesisi de bulunan güvenli site sayısının az olduğunu kaydeden Faruk Polat, "Ayrıca birçok site maalesef kibrit kutusu gibi ruhsuz yapılara sahip. 380 bin dolarla 500 bin dolar gibi fiyatlara lüks konutlar satmakta sorun yaşamıyoruz. Yeter ki nitelikli, lüks konut olsun, yaptığınız işin de arkasında durun. Ankara´da daha çok 3+1 ve 4+1 daireler talep görür. 1+1 veya 2+1 gibi küçük dairelere talep yeni yeni oluştu" diye konuştu.
Hürriyet/Ali Öztürk


Geri Dön