28 / 03 / 2024

Uludağ dönüşüm planı kriz yarattı!

Uludağ dönüşüm planı kriz yarattı!

Uludağ'ın sorunlarını çözmek için yapılan 'dönüşüm planı' Türkiye'de kış turizminin merkezi olan ve kurulu 10 bin yatak kapasitesinin 5 bininin bulunduğu Uludağ'da kriz yarattı



Uludağ için dönüşüm planı Türkiye'nin en eski kış turizm merkezinde kriz yarattı. "Bu planı açıklayan müsteşar yardımcısı söze `Ben kayak bilmem, çocukken lastik ayakkabı ile kayardım' diyerek başladı" diyen Ağaoğlu dün itibarıyla Ağaoğlu My Resort'a kilit vurdu, 200 çalışanını işten çıkardı

Uludağ'ın sorunlarını çözmek için yapılan 'dönüşüm planı' Türkiye'de kış turizminin merkezi olan ve kurulu 10 bin yatak kapasitesinin 5 bininin bulunduğu Uludağ'da kriz yarattı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Orman Bakanlığı'nın dönüşüm planına tepki göstererek, Uludağ'da 1988'den beri hizmet veren 5 yıldızlı Ağaoğlu My Resort Oteli'ni kapatma kararı aldı. Uludağ'daki birçok otel sahibi Ağaoğlu'na destek verirken, otelini kapatma kararı alan turizimcilerin sayısının artabileceği belirtiliyor.

200 çalışanı işten çıkardı

Dün itibarıyla Ağaoğlu Resort Oteli'nden 200 çalışanını işten çıkarttığını açıklayan Ağaoğlu, "Çoğu 15 yıllık olan çalışanlarımın işine son vermek zorunda kaldım. Otelimi bu sorunlar çözülmediği takdirde kesinlikle bir daha açmayı düşünmüyorum. Başbakan Erdoğan, Uludağ'ı Türkiye'nin Davos'u yapmak istediklerini açıklamıştı. Ama bu söz havada kaldı. Bize dayatılan planın hiçbir ekonomik tarafı yok" diye konuştu.

Bulgar blokları yapacaklar

Planı açıklayan müsteşar yardımcısının söze "Ben kayak yapmayı bilmem, çocukken lastik ayakkabı ile kayardım" diye başladığını anlatan Ağaoğlu, "Bize dayatılan plana göre tüm oteller yıkılacak, eski Bulgar blokları tarzı bir yapıya geçilecek. Bölgede raylı sistem planlanıyor. Bu kadar ekonomik mantıktan uzak bir şey olamaz. Yapılacak olan şey çirkin kamu binalarının ve pistin ortasında kalan birkaç otelin yıkılması, diğerlerinin ise yenilenmesidir. Girişe de büyük bir otopark yapılır ve oradan ulaşım shuttle'larla sağlanır" şeklinde konuştu.

Uludağ'da polis binası da valilik evi de kaçak

Orman Bakanlığı'nın "dönüşüm planı" adı altında Bursa Uludağ'da plana aykırı bölgede yapılan binaları yıkma kararını eleştiren Ali Ağaoğlu şöyle konuştu: "Burada polisin binası da valilik evi de kaçak. Zaten önemli olan bu sorunu ortadan kaldırmak. Uludağ'daki otelime geçen yıl 15 milyon dolarlık yenileme yatırımı yaptım. Çünkü misafirlerim geliyor `Sen inşaatçısın, bu otelinin hali ne' diyorlardı. Ama bir bakıyorsun hakkında `kaçak inşaat yapıyor' diye davalar açılıyor, yatırım yaptığın için cezlandırılıyorsun. Aslında bakanlığın elinde işletmecilerle birlikte hazırlanan ve Uludağ'ın sorunlarını çözecek plan var ama uygulanmıyor. Ben yıkıp yeniden yapmaya da varım ama bu planla olmaz. Yeni plan ancak sorun üretir. Bu şartlarda otelimi açmayı kesinlikle düşünmüyorum."
Özlem Ermiş Beyhan/Vatan

'Otelimi kapatıyorum' diyen Ali Ağaoğlu'na Uludağ'dan destek!

Ali Ağaoğlu, Ağaoğlu My Resort'u kapatma kararı aldı

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Uludağ  otelini kapatan Ağaoğlu'na tam destek!
Uludağ'da, yeniden yapılanma tartışması büyüyor

Orman Bakanlığı'nın 1'inci bölgedeki otelleri yıkma planı karşısında Ağaoğlu My Resort Oteli kapatma kararı alan Ali Ağaoğlu'na, Güney Marmara Turistik Otelciler Derneği Başkanı Haluk Beceren de destek verdi. Gerekirse Uludağ'daki tüm otellerin kapısına kilit vurabileceğini belirten Beceren, "Ağaoğlu devletle kavga istemediği için tepkisini bu şekilde ortaya koydu. Ona tam destek veriyoruz. Önümüzdeki günlerde kendimize yol haritası belirleyeceğiz" dedi.
Posta


Geri Dön