24 / 04 / 2024

Uludağ otellerinde doluluk yüzde 100'e ulaştı!

Uludağ otellerinde doluluk yüzde 100'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, kar kalınlığı 185 santimetreyi aştı. Zirvedeki kar yağışının önümüzdeki Perşembe gününe kadar sürmesi, kar kalınlığının ise 2 metreyi aşması bekleniyor.



Kamu misafirhaneleri hariç, 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500 yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, 4 güne yayılan yılbaşı tatilinde otellerin doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Uludağ'a bu yü Libya, Tunus, Kazakistan, Rusya ve Ukrayna'dan çok sayıda turist geldi. Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, yılbaşına kadar zayıf olan doluluk oranlarının tatilin de uzamasıyla pik yaptığım kaydetti. Beceren, yaklaşan sömestr tatilinde de otellerdeki doluluk oranlarının artacağını söyledi. Beceren, yasak olmasına rağmen Uludağ'da hala kar motorları ve kızakçılarm pistlerde gezmeye devam ettiğini belirterek, "Bu da kazalara neden oluyor. Sezonun yoğun olduğu dönemlerde günlük araç girişinin 5 bini bulması ise park sorunu ve trafik sıkışıklığı yaratıyor. Ayrıca kayak odalarının önündeki genişlemeler de trafiğin sıkışmasına neden oluyor. Şu anda bu konuda bir denetim yok. Öte yandan kayak öğretmenleri, işletmeciler ve jandarma birlikte alacakları kararla hava durumuna bağlı olarak telesiyejleri kapatma yetkisine sahip. Ancak jandarma 'riskli olabilir' görüşüyle ortak karar alma gereği duymadan tesisleri kapatıyor. Bu da işletmecileri ve kayak hocalarını sıkıntıya sokuyor. Sorunları valilik öncülüğünde yapılan toplantılarda masaya yatırıyoruz ancak bir sonuç alınamıyor" dedi. 


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, geçen yıl kar olmaması nedeniyle yaşanan rezervasyon iptallerinin yerini bu yü yüzde 100'e yakın doluluk oranına bıraktığını ifade etti. Akkuş, özellikle Libya, Tunus, Arabistan gibi Ortadoğu ve Arap ülkelerinden yoğun bir talep olduğunu düe getirerek. "İstanbul'dan çok sayıda tur geliyor. Ortadoğu'dan da özellikle Uludağ için turlar düzenleniyor. Teleferik'in oteller bölgesine ulaştırılması turistlerin Uludağ'a ulaşımım kolaylaştırdı. Her yıl özellikle yazın Bursa'yı tercüı eden Arap turistleri yaz kış ağırlamayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


Dünya


Geri Dön