28 / 03 / 2024

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin binası taşınıyor!

Uludağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin binası taşınıyor!

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Gemlik’te bulunan Hukuk Fakültesi’nin Görükle’deki ana kampüsü taşınacağını söyledi. Yeni bina için ilk kazmanın 2016 yılında vurulacağı belirtildi.



Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Hukuk Fakültesi yönetimi ve öğrencileri ile bir araya geldi. Gemlik Asım Kocabıyık Kampüsü’nü ziyaret eden Rektör Ulcay, burada öğrencilere Görükle kampüsü içinde yeni bina yapacakları müjdesini verdi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Doğan Şenyüz ve yöneticiler ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, daha sonra öğrencilerle buluştu. Öğrenciler ile yaptığı toplantıda Rektör olduğu ilk günden bu yana kendisine Hukuk Fakültesi’nin taşınması için yoğun bir talep geldiğini aktaran Ulcay, rektör olmadan önce Hukuk Fakültesi’ni kampus içine taşıma sözü verdiklerini açıkladı. Sadece Hukuk Fakültesi’ni değil, tüm fakülteleri Görükle kampusu içerisinde toplamak istediklerini söyleyen Ulcay, “Uludağ Üniversitesi, çok büyük bir kampüse sahip. Fakültelerin tamamının kampüs içerisinde olması gerektiğini söyledim. Göreve geldikten sonra üniversitenin stratejik planını değiştirme hakkına sahip oluyorsunuz. Bir tek İnegöl İşletme Fakültesi’ni kampüse getirme şansımız yok. Çünkü İnegöl için yapılmış. Kanunen İnegöl’den taşıma yetkimiz yok. Onun dışında tüm fakültelerin Görükle yerleşkemize taşınmasını stratejik planımıza koyduk, onaylattık. Daha sonra 2016 yılının bütçesini çalışırken yaptığımız bu değişiklikler için devletten bütçe istedik. O bütçe geldi. Şimdi artık yeni yer için plan ve proje aşamasındayız. 2016 yılında kazmayı vuracağız. 2018 yılına kadar devletin bize verdiği bütçe ile bitirmeyi planlıyoruz. Ancak bir hayırsever işadamımız çıkar bu giderleri ben karşılamak istiyorum derse o zaman çok daha erken bitirme şansımız olur. Bu konuda işadamlarımız ile görüşmeler yapılıyor. İnşallah bir hayırsever çıkar ise Hukuk Fakültesi’ni çok daha erken bitirebiliriz” diye konuştu.


HUKUK FAKÜLTESİ’NİN YERİNE DENİZCİLİK FAKÜLTESİ

Gelecek yıl sadece Hukuk Fakültesi’nin inşaatına başlamakla kalmayacaklarını vurgulayan Rektör Yusuf Ulcay, 3 farklı projenin daha temelini atacaklarının altını çizerek, “Kampus içerisindeki merkezi dersliklerin ve laboratuarların yapılmasını, Çocuk Hastanesi’nin yapılmasını ve Rektörlük olarak kullandığımız Tıp Fakültesi Dekanlığı binasının da yıkılıp yeniden inşa edilmesini istiyoruz. Bu dördünün 2016 yılından itibaren projeleri ve planları bitirilecek ve ihaleye çıkarılacak. 2016 yılında mutlaka temellerini atacağız. 2018 yılından önce bitirmeye çalışacağız. Bugün Hukuk Fakültesi’ne yeni başlayan arkadaşlarımız son sınıfa geldiklerinde Görükle yerleşkesindeki yeni fakülte binasında eğitimine devam edecek. Gemlik’in de boş kalmaması lazım. Hukuk Fakültesi’ni buradan aldıktan sonra hemen denizcilik yüksekokulu, eğer kanunen çevirebilirsek belki Denizcilik Fakültesi’ni buraya yerleştirmek istiyoruz. Öğrencilerini de hemen almaya başlayarak en azından öğrenci sirkülasyonunun devam etmesini sağlayabiliriz” şeklinde konuştu.


Tuna Gazetesi



Haber Bursa Hakimiyet gazetesinde şu şekilde yer aldı;

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nun kampus içerisindeki yeni binasının inşaatını inceleyen Rektör Ulcay, Sağlık Yüksekokulu binasının son teknoloji ile kurgulanmış bir yapı olacağını söyleyerek, "Temmuz ayında temelini attığımız Sağlık Yüksekokulu binasının2016 yılının mayıs ayı içerisinde bitirerek eğitim-öğretime açmayı hedefliyoruz. 3 bin metrekarenin üzerinde bir kullanım alanına sahip olan yeni Sağlık Yüksekokulu binasının zemin katında 81 kişilik dört adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 adet idari büro ve 315 kişilik amfi yer alacak. Binanın birinci katmda ise 27 adet yönetici ve akademisyen odası bulunacak" diye konuştu. 

"PLANLAR ONAYLANDI"
 Ulcay, "Master plan çalışmamızla birlikte 8 aylık görev süremiz içerisinde öncelikli olarak üniversitenin her köşesini planladık. Sağlık Yüksekokulu binasının yanı sıra merkezi laboratuvar inşaatlarımız da sürüyor. İki projeyi de 2016 yılında hizmete açacağız. Bunların yanında Hukuk Fakültesi'nin, yeni Rektörlük Binası'nm ve Öğrenci Yaşam Merkezi'nin temellerini de yine önümüzdeki yıl içerisinde atacağız. Hepsinin yatırım planlarım onaylattık" dedi. 

Bursa Hakimiyet

Haber Sözcü'de şöyle yer aldı;

Sağlık yüksek okulu binasının son teknoloji ile kurgulanmış bir yapı olacağını açıklayan UÜ Rektörü Prof. Dr. Ulcay, “Önümüzdeki yıl hizmete sunacağımız sağlık yüksek okulunu yeni binası ile birlikte sağlık bilimleri fakültesine dönüştüreceğiz.” dedi.

“YATIRIM PLANLARI ONAYLANDI”
Göreve geldikleri ilk 8 ayda üniversiteyi karış karış planladıklarını belirten Yusuf Ulcay, 2016 yılında birçok projenin temelini atacaklarını vurguladı. Temmuz ayında temeli atılan sağlık yüksek okulu binasını 2016 Mayıs ayında eğitim-öğretime açmayı hedeflediklerini belirten Ulcay, “Projelerimizi hazırladık. Şimdi bu çalışmaların sonuna geldik. Artık 2016 yılında projeler bir bir uygulamaya geçirilecek. Bitirilen projelerimizi de hizmete sokacağız. Bunların yanında hukuk fakültesinin, yeni rektörlük binasının ve öğrenci yaşam merkezinin temellerini de yine önümüzdeki yıl içerisinde atacağız. Hepsinin yatırım planlarını onaylattık. Bütçeleri alındı. Üniversitemizi adeta bir şantiyeye döndürerek, geleceğin Uludağ Üniversitesi’ni oluşturmaya başlayacağız.” şeklinde konuştu.

YENİ BİNADA ENGEL YOK!

Üç bin metrekarenin üzerinde kullanım alanına sahip olan binanın zemin katında 81 kişilik dört adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 idari büro ve 315 kişilik amfi yer alacak. Binanın birinci katında ise 27 adet yönetici ve akademisyen odası bulunacak. Binanın derslik ve ofisleri değişken debili merkezi klima ile soğutulacak. Teknolojik gelişmelere uygun olarak planlanan binanın su tesisatı ise tasarruf sağlayacak şekilde tasarlandı. Her iki katında da engelli tuvaletleri bulunacak binada, iki duraklı engelli asansörü de yeralacak. Binanın şuanda yüzde 50′sinden fazlası tamamlanmış durumda. 

Sözcü 

Geri Dön