18 / 04 / 2024

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Yeni Binasına Kavuşuyor!

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Yeni Binasına Kavuşuyor!

Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu’nun yeni binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Yapılacak binanın iki katlı olup 3 bin 155 metrekare kullanım alanına sahip olacağı açıklandı.



Uludağ Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu’nun yeni binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.


Uludağ Üniversitesi’ne yapılacak olan yeni Sağlık Yüksek Okulu binası için temel atma töreni düzenlendi. Törende, yapılacak binanın iki katlı olup 3 bin 155 metrekare kullanım alanına sahip olacağını söyleyen Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Berrin Tunca, "Zemin katta 81 kişilik 4 adet dershane, 2 adet uygulama salonu, 5 adet idari büro, 1 adet 315 kişilik amfi bulunmaktadır. 1. katta 27 adet idari ve öğretim görevlisi odası bulunmaktadır" dedi.


Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerinin sürekli yeni binalarını sorduğunu söyleyen Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bunun için temel atıldığını hemen duyurmak istediklerini belirtti. Yeni yapılacak binanın tesisatında her detayın düşünüldüğünü söyleyen Ulcay "Derslik ve ofisler değişken debili merkezi klima tesisatı ile soğutulacak. Teknolojik gelişmelere uygun olarak su tasarrufu sağlanacak şekilde sıhhi tesisat tasarımı yapılmıştır. Yönetmeliklere uygun olarak binanın her iki katında engelli tuvaletleri yapılması planlandı. Ayrıca 2 duraklı özürlü asansörü yapılacak. Kritik yerler için kesintisiz güç kaynağı yapılacak. Uygulama salonlarında hasta yatak başı üniteleri tasarlandı. Kullanımın yüksek olduğu yerlerde LED aydınlatma tercih edildi" dedi.


Protokol konuşmaların ardından temel atma düğmesine Ulcay, Tunca ve öğretim üyeleri beraber bastı. Ayrıca Müteahhit Yakup Özmen’den inşaatın 3 ay erken bitmesi sözünü alarak 9 ay sonra öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yeni binalarına kavuşacaklarını müjdeledi.



Hürriyet Yerel




Geri Dön