19 / 04 / 2024

Uludağ'da alt yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor!

 Uludağ'da alt yapı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´yi ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Uludağ´daki alt ve üst yapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, 2013´ün bölge için çözüm ve atılım yılı olacağını açıkladı





Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bakan Veysel Eroğlu´nu Heykel´deki tarihi başkanlık binasında ağırladı. Bursa Valisi Şahabettin Harput ile AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın´ın da katıldığı görüşmede Başkan Altepe, Bakan Eroğlu´na günün anısı olarak Bursa bıçağı hediye etti.


Başkan Altepe´yi ziyaretinde Uludağ´ın durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, bakanlık olarak bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için başlattıkları çalışmalarda sona yaklaştıklarını ifade etti. Yenilemeye yönelik 2. Bölge´de baş gösteren sıkıntıların tamamen giderildiğini, Sarıalan Bölgesi´ndeki problemlerin de halledilmek üzere olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, "İnşallah bu yıl Uludağ için çözüm ve atılım yılı olacak" dedi. Uludağ´ı ´tabiat harikası bir yer olarak´ niteleyen ve tabiat harikası bir yerde doğaya uygun yapıların bulunması gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu, "Bakanlık olarak özellikle Sarıalan´da ormanla bütünleşik kır evleri yapmayı planlıyoruz. Konuya ilişkin görüşmeyi, geçen hafta Çevre ve Şehircilik Bakanımızla gerçekleştirdim. İnşallah bu hafta ya da en geç önümüzdeki hafta yasal tüm sıkıntılar giderilmiş ve çalışmalar başlamış olacak. Uludağ, umut ediyorum ki Büyükşehir Belediyemizin de çalışmalarıyla kısa zaman sonra hak ettiği değere kavuşmuş olacak" diye konuştu.


Bakan Eroğlu, ziyaretinde Bursa için planlanan yeşillendirme çalışmaları ile Büyükkumla´ya yapılacak barajla ilgili bilgiler de verdi. 2013´ün bahar aylarında Bursa´ya ´şehir içi çalışmalarda kullanılmak üzere´ 50 bin ıhlamur ağacı, 100 bin kestane ağacı, 30 erguvan ağacı ve talep edildiği kadarıyla çınar ağacı vereceklerini duyuran Bakan Eroğlu, Gemlik´in Büyükkumla Beldesi´ne yapılması planlanan barajın temelinin de 20 gün içerisinde atılacağını açıkladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, belediye olarak Uludağ´da sürdürdükleri çalışmalar hakkında Bakan Eroğlu´na bilgiler verdi. Alt yapı faaliyetlerinin tüm hızıyla sürdüğünü, teleferiğin yenileme çalışmalarına start verildiğini ve Uludağ´ın 12 ay boyunca merkez olmasına yönelik çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, kendilerine verilen bakanlık desteğinin artarak sürmesi gerektiğini ifade etti. Bursa´nın dışının tamamen orman olduğunu, içerisinin de her geçen gün yeşillendirildiğini kaydeden Başkan Altepe, son 3.5 yılda toplam 2 milyon metrekarelik alanı ağaçlandırdıklarını söyledi.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön