26 / 04 / 2024

Uludağ'da doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

Uludağ'da doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Akkuş, "Tesislerde konaklayanların büyük bölümü öğrenci. Arap turistlerin özellikle bu sene Uludağ 'a olan iIgisi inanılmaz" dedi



Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, yarıyıl tatili dolayısıyla öğrencilerden yoğun ilgi görürken konaklama tesisleri Arap turistlerin de etkisiyle tamamen doldu. Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da üniversiteliler başta olmak üzere aileleriyle gelen öğrenciler ve Arap turistlerin yoğunluğu dikkati çekiyor. 


'Kar 1 metre 70 santim' Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'ın bu yıl kar kalitesi ve ziyaretçi ilgisi bakımından son derece iyi bir sezon geçirdiğini söyledi. 


Akkuş, oteller bölgesinde bir süre önce 3 metre 20 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığının şu anda 1 metre 70 santimetre civarında bulunduğunu belirtti. İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  başta olmak üzere bazı illerden öğrenciler Ağaoğlu My Resort Uludağ Genel Müdürü Murat Pınarcı, 'yaşanan doluluktan memnun olduklarını söyleyerek, "Geçen sene yaşanan kar sıkıntısı bu yıl yaşanmadı. 


Tatilciler her yeri tıka , basa doldurdu. Arap tursitler de geldiği için Uludağ'ın adeta bir buluşma noktası olduğunu anlatan Akkuş, şöyle konuştu: 'Altyapı düzenlenmeli' "Sömestr tatili başlar başlamaz öğrenciler, Uludağ'a akın etti. Tesislerde konaklayanların büyük bölümü öğrenci. Asıl neden yarıyıl tatili ancak Uludağ'da üç dönem halinde yapılan kış festivali 'WinterFest 2015'de gençleri buraya çekiyor. İlk dönemi 18-22 Ocak ve 25-29 Ocak'ta gerçekleştirilen festival, 8-12 Şubat'ta da devam edecek." Uludağ'da bu yıl Arap turist sayısında dikkat çekici artış görüldüğüne de değinen Akkuş, "1980 öncesinde bile doğaya, termale gelen ama kayak ve karla haşir neşir olmayan Araplar, bu kez Uludağ'da Rusları bile gölgede bıraktı" dedi. Akkuş, Uludağ'daki potansiyelin tam olarak kullanılabilmesi için altyapının artan ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde yenilenmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Milliyet Bursa


Geri Dön