27 / 04 / 2024

Uludağ'da doluluk oranının yüzde 100'ü geçmesi hedefleniyor!

Uludağ'da doluluk oranının yüzde 100'ü geçmesi hedefleniyor!

Kar kalınlığının yarım metreyi bulduğu Uludağ'da aralık ayında doluluk oranı yüzde 50'yi geçerken, yılbaşı ve sömestr tatilinde bu oramn yüzde 100'e çıkacağı umut ediliyor. Acenteler yatak kapasitesinin az olduğunu belirtiyor.



Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kumlu Başkam Mehmet Akkuş, Uludağ'da 20 günden bu yana kar olduğunu belirterek, "Uludağ'da kar kalınlığı 45 santimetrenin üzerinde. 


Turizm acentelerinden aldığımız bilgiye göre, Aralık ayında otellerin doluluk oranı yüzde 50'nin üzerinde. Yılbaşı ve sömestr tatili için Uludağ'ı yüzde 100 doluluk oranında geçirmeyi hedefliyoruz" dedi. 


SEZON YAZA SARKMALI

Acentelerin en güzel parayı Uludağ kazanma imkanım elde ettiğini kaydeden Akkuş "Kış aylarında deniz, güneş, kum ve kültür turları yok. Kış aylarında sadece Uludağ ve kar var. Uludağ, kış turizminde en önemli kayak merkezidir. Kayak sporları, çeşitli aktivitelerin yapıldığı en güzel bölgedir. 

Biz Uludağ'ı 3 ayda zaten dolduruyoruz, amacımız Uludağ'ı yaz-kış pazarlamak" diye konuştu. 

TURSAB, Mudanya'dan yapıla-' cak teleferikle Uludağ'ın yaz kış yüzde 100 doluluk oranı yakalayaca-, ğını savundu. 


KAPASİTE 8 BİN 

Uludağ'da ikinci bölgede yapılan 2 bin 500 yatak ile toplam kapasitenin 8 bine çıktığına dikkati çeken Akkuş şunları söyledi "Böyle olmasına rağmen kış aylarında Uludağ'da yatak kapasitesi sıkıntısı çekiyoruz. Uludağ'a daha güzel alanlar yapılmalı, daha güzel oteller olsun, daha güzel işletmeler olsun istiyoruz" dedi. 


3'E KATLARIZ 

Daha önce Uludağ ile İstanbul arasında ulaşım sıkıntısı olduğunu hatırlatan Akkuş, sözlerim şöyle sürdürdü "Şimdi İstanbul ile Bursa arası 1 buçuk saatlik mesafeye düştü. Merkezden Uludağ Oteller Bölgesine kadar çıkacak olan teleferik, gelecek turist sayısını yüzde 300 katlayacak. 

Eğer Mudanya'dan Uludağ oteller bölgesine teleferik yapılırsa, biz Uludağ'ı yazkış demeden her zaman doldururuz." 


'DAG KONGRE TURİZMİNE AÇILSIN' 

Çünkü kayak pistlerinde güvenlik, tedbirler konusunda Sayın Valimizin de katıldığı koordinasyon kurulu toplantılarında dile getirerek eksikleri tamamlıyoruz. Bir insanın Uludağ'da maruz kalmayacağı, rahatsız olmayacağı şekilde her türlü tedbir almıyor. O yüzden biz sadece Uludağ'da otel, işletme, eğlence anlamında, özellikle konferans salonlarının büyük olması için çok güzel bir bölge. Kongrelerin Uludağ'da yapılması için kongre salonlarının yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Yeni Dönem


Geri Dön