28 / 03 / 2024

Uludağ'da otel sezonu kapandı!

Uludağ'da otel sezonu kapandı!

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da 1,60 metrelik kar kalınlığına rağmen müşteri talebi azalınca otellerin tamamına yakınında sezon erken kapandı.



Günübirlikçilere kalan bölgede kayak yapmak isteyenler için mekanik tesisler ile bir otel ve bazı kafeler hizmete devam ediyor. Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Beceren, yaptığı açıklamada, geçen sezon kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle karşılaşan, sıkıntılı günler yaşayan otelcilerin son kış mevsiminde bunun aksine çok bereketli bir dönem geçirdiğini söyledi. Beceren, zaman zaman 3 metreye yaklaşan kar kalınlıklarının görüldüğü Uludağ'ın, sezon boyu yerli ve yabancı binlerce turisti ağırladığını hatırlatarak, özellikle yılbaşı ve sömestir tatillerinde tam doluluk oranlarının yakalandığını belirtti. 


"Mekanik tesisler ay sonuna kadar açık olacak" Mart ayının sonuna gelinmesine rağmen "oteller bölgesi"nde hala 1,60 metre kar bulunduğuna dikkati çeken Beceren, "Sezon geçen seneye nazaran daha iyi geçti ancak havalar ısınınca karın kalitesi son derece iyi olmasına rağmen otel müşterisi azaldı. Şimdi daha çok günübirlikçiler var. O yüzden oteller sezonu erken kapattı. Günübirlik gelip de kayak yapmak isteyenler için mekanik tesisler ay sonuna kadar açık olacak. Ayrıca bir otel ile bazı kafeler hizmete devam ediyor" diye konuştu. 



Beceren, Uludağ'daki kar durumu, pistler ve konaklama tesisleri hakkında bilgi almak isteyenlerin "www.uludaginfo.com" web adresinden yararlanabileceğini bildirerek, "oteller bölgesi"ni günübirlik ziyaret edenlerin de buradan anlık veriler alabileceğini dile getirdi. 



Uludağ'daki konaklama tesislerinin tamamına yakınının sezonu kapattığını ancak yaz döneminde birkaç otelin talebe göre yeniden hizmet verebileceğini ifade eden Beceren, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden kente gelen Arap turistlerin yaz aylarında da burada ağırlanabileceğim kaydetti. Haluk Beceren, bu sene kış sezonunda Uludağ'ı tercih eden Arap turist sayısının, Rus turistleri dahi geride bıraktığını ifade ederek, Arapların yaz sıcaklarında da Uludağ'a ilgilerinin sürmesini beklediklerini sözlerine ekledi. 


Son Saat


Geri Dön