23 / 04 / 2024

Uludağ'da sömestr rezervasyonları doldu!

Uludağ'da sömestr rezervasyonları doldu!

Haftasonları günübirlikçilerin de yoğun ilgisiyle dolup taşan, yüzde 95' e varan doluluk oranlarına sahip olan beyaz cennetteki otellerin sömestr tatili rezervasyonları ise şimdiden kapandı.



Geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirilen Uludağ, bu yıl oteller bölgesinde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla tatilcilerin ilgi odağı oldu. Oteller yüzde 95'e varan doluluk oranına ulaştı. 


Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı. Haftasonları günübirlikçilerin de yoğun ilgisiyle dolup taşan, yüzde 95'e varan doluluk oranlarına sahip olan "beyaz cennetteki otellerin sömestr tatili rezervasyonlan ise şimdiden kapandı. 


TÜRKİYE'NİN KAYAK MARKASI 

Kamu misafirhaneleri hariç, birinci ve ikinci yerleşim bölgelerinde 22 özel konaklama tesisinde 6 bin 500'e yakın yatak kapasitesine sahip Uludağ'da, okulların sömestr tatili olan 24 Ocak-8 Şubat'ta daha yoğun günler bekleniyor. Türkiye Seyahat Acentalan Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Uludağ'ın sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin kayak merkezi markası olduğunu söyledi. Uludağ'ın, geçen yılın aksine bu sezon kayak ve diğer kış sporları bakımından son derece kaliteli kara sahip olduğunu vurgulayan Akkuş, 3 metreye ulaşan kar kalınlığının hem turizmcilerin hem de tatilcilerin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Yılbaşını iyi geçirdiklerini, tatil dönemi olmamasına rağmen otellerdeki doluluk oranının halen yüzde 95'lere vardığını anlatan Akkuş, "Kar böyle güzel, bereketli olunca sömestr tatili rezervasyonlan şimdiden kapandı. 

Uludağ'a hem yurtiçi hem de yurtdışından büyük ilgi var" dedi. 


BURSA-AA KAR KALINLIĞI 3 METRE ULAŞTI 

Bu arada, Bursa Meteoroloji Müdürlüğü'nün verilerine göre; "oteller bölgesi"nde dün 2 metre 90 santimetre ölçülen kar kalınlığı, gece etkili olan yağışların ardından 3 metreye ulaştı. Sıcaklığın gece sıfırın altında 3, gündüz ise 1 derece ölçüldüğü Uludağ'da kar yağışının yarın kesilmesi bekleniyor. Mehmet Akkus, yurtdışından gecmis yıllara oranla daha cok Rus turistin geldiğini söyledi. Akkus, Birleşik Arap Emirlikleri. Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden de yoğun talep geldiğini sözlerine ekledi. 

Yeni Şafak


Geri Dön