20 / 04 / 2024

Uludağ'daki oteller yılbaşına hazır!

Uludağ'daki oteller yılbaşına hazır!

Türkiye' nin önde gelen kış turizm den Uludağ' da oteller yılbaşı için hazırlıklarını tamamladı. Yılbaşında kar yağışı beklenmezken, zirvede otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı...




Uludağ'da kış sezonu açılırken, tatilciler otellere gelmeye başladı. Artan yoğunluğa rağmen Uludağ'da kar kalınlığı her geçen gün azalıyor. Kar kalınlığının 30 santimetreye kadar çekildiği Uludağ'da bugün akşam saatlerinde kısa süreli hafif kar yağışı bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, yılbaşında Uludağ'da kar yağışı beklemediklerini söyledi. Yeni yıla kısa bir süre kala oteller hazırlıklarını tamamladı. Otellerin büyük kısmında doluluk oranı yüzde TOO'e yaklaşırken, işletmeciler tatilcilerin ilgisinden memnun. 


Doluluk yüzde 100!


Otel işletmecileri bu sene Arap turistlerin Uludağ'a büyük ilgi gösterdiğine dikkat çekti. Yılbaşında Uludağ'ın dolu dolu programlarla tatilcilerini ağırlayacağını belirten Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, otellerin faaliyete geçtiğini, yılbaşına kadar yoğun bir ilgi beklediklerini söyledi. Beceren, "Noel tatili var. O tatil dönemi boyunca Uludağ'da yabancı misafirlerimizi ağırlıyoruz. Yılbaşından sonra da Türk müşterilerle birlikte devam edeceğiz. Şu anda Uludağ'a ilgi son derece iyi. Çok fazla kar yok, ama pistlerimizin yüzde 80'i açık" dedi. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön