28 / 03 / 2024

Uludağ'ın imar planı onaylandı, yeni projeler gündemde!

Uludağ'ın imar planı onaylandı, yeni projeler gündemde!

Bursa Valisi Sahabettin Harput, Uludağ'da yeni imar planına göre oluşturulacak 400 ve 800 araç kapasiteli 2 otopark için 28 Haziran'da ihaleye çıkılacağını belirtti



Bursa Valisi Sahabettin Harput, Uludağ'da yeni imar planına göre oluşturulacak 400 ve 800 araç kapasiteli 2 otopark için 28 Haziran'da ihaleye çıkılacağını belirterek, bölgeyi yaz aylarında aktif hale getirecek spor tesislerinin ihalesinin de yakında gerçekleşeceğini söyledi.

İmar planı onaylanan Uludağ'ı önümüzdeki sezona sorunsuz hazırlamak için bir dizi hazırlık yürütülüyor. Yeni imar planına göre yeri kesinleşen 400 ve 800 araç kapasiteli 2 otopark için çevre ve Orman Bakanlığı yap-işlet-devret yöntemi ile 28 Haziran'da ihaleye çıkacak. İmara aykırı oldukları gerekçesiyle yıkım karan alınan 17 büyük otelden 5'i tamamen yıkıldı, 7sine müdahale büyük çoğunlukla bitirildi ve 5 otelin işlemleri ise sürüyor. Uludağ'ın yaz aylarında da aktif hale getirilmesi için bir büyük spor salonu, bir büyük nizami spor sahası, 9 tane küçük spor alanı ile tenis kordan için de yakın zamanda ihaleye çıkarılacağı belirtildi. Teleferik inşaatının da hızla devam ettiği ifade edildi.

Bursa Valisi Sahabettin Harput, Uludağ ile ilgili projelerin hayata geçirilmesi için acil bitirilmesi gereken imar planının tasdikinin sağlandığını belirtti. Harput, tasdik sonrası ilgili bakanlığın otopark sorununu gündeme aldığını belirterek, 'Uludağ'ın kullanma ve koruma amaçlı 1. Bölge ile alakalı imar planı tasdiki kesinleşmiştir. Bu çerçevede çevre Orman Bakanlığı önemli bir faaliyeti gündemine almıştır. Uludağ'da yaşanan sorunların başında otopark sıkıntısı geliyordu. Uludağ'da yeterince otopark olmadığı için gelen araçların büyük çoğunluğu gelişi güzel park ediyor ve bunun sonucu olarak, ulaşımda ciddi sorunlar yaşanıyordu. Yeni imar planına göre Uludağ'da 400 ve 800 araç kapasiteli iki otopark yeri kesinleşti' diye konuştu.

çevre ve Orman Bakanlığı'nın bu iki otopark yeri için yap-işlet-devret yöntemi üe 28 Haziran tarihinde ihaleye çıkacağı bilgisini veren Harput, 'İhaleler sonucunda Uludağ önemli bir sorununu çözmüş olacak. Bunun yanında otoparkların bulunduğu bölgelerde yönetim merkezleri, yönetim merkezlerinin içinde veya çevresinde sosyal tesisler, tuvaletler, alışveriş merkezleri ve başka ihtiyaç birimleri de yer alacaktır' diye konuştu.

Büyük otellerin 5'i tamamen yıkıldı

İmara aykırı planı olan otellerin belli kısımlarının yıkılmasıyla ilgili çalışmaları da anlatan Harput, 17 adet büyük otelden 5 tanesinin tamamen yıkıldığını söyledi. Harput konuyla ilgili olarak 'İmar planı ile sıkıntısı olan otellerimiz vardı. Bu otellere yıkım için süre verilmişti. Verilen süre içerisinde hava şartlarının iyi gitmemesi dolayısıyla bazı işletmeler bu taahhüdü yerine getirmekte zorlandı. şžu ana kadar 17 büyük otelden 5'inin yıkım işleri tamamen bitirilirken, 7 tanesi de büyük çoğunlukla bitirildi. 5 otelin de işlemleri devam etmekte.Uludağ söz konusu sorunların ortadan kalkmasıyla önümüzdeki kış sezonunu sorunsuz karşılayacak' diye konuştu.

Teleferik inşaatı hızla sürüyor

Bursa Valisi Sahabettin Harput, Uludağ'ın yazın da aktif olarak isletilmesini hedeflediklerini ifade ederek, 'Bunun için bölgede spor alanlarının yapılması gerekiyor. Bir büyük spor salonu, bir büyük nizami spor sahası, 9 tane küçük spor alanı, ayrıca tenis kortları yakın zamanda ihaleye çıkarılmak üzere kamuoyunun gündemine gelecek. Ülkenin ilk kıs sporları merkezi olarak herkesin gönlünde cok özel bir yeri olan Uludağ'ın layık olduğu yere gelmesi hatta daha da yukarı gitmesi noktasında çabalarımız sürmektedir. Diğer bir müjde de teleferik ile ilgili. Teleferik inşaatı hızla devam etmekte. Yeni sezonda çok daha güzel bir Uludağ'ı insanlarımızın hizmetine sunacak olmanın sevincini yasıyoruz' açıklamasını yaptı.
Dünya/Birgül TELLİ


Geri Dön