20 / 04 / 2024

Uluhan Grup dükkanları haftalık kiraya verecek!

Uluhan Grup dükkanları haftalık kiraya verecek!

Uluhan Grup, Esenyurfta hayata geçirdiği Babil Kuleri ve Acunkent projelerinde dükkanları isteyene haftalık ve aylık olarak kiralayacak



Uluhan Grup, Esenyurfta hayata ge-çirdiği Babil Kuleri ve Acunkent projelerinde dükkanları isteyene haftalık ve aylık olarak kiralayacak. Dün yapılan toplantıyla Türkiye'de ilk defa uygulanacak olan sistem hakkında bilgi veren Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen, 776 daire, 56 home ofis ve 240 iş yerinin bulunduğu Acunkent'te yer alan iş yerleri için biri değişken diğeri sabit olmak üzere iki türlü kiralama ya-pacaklarını söyledi.

"Önce dükkanları satıp ardından Londra'daki Covent Garden'daki gibi isteyene haftalık yada aylık ve yıllık olarak kiralayacağız" diyen Bilgen, "Türkiye'de ilk defa kapalı alanda değişken kiralama uygulanıyor" dedi. Dükkanların yüzde 60'ının sabit, yüzde 40'ının ise değişken şekilde kiralanacağını söyleyen Bilgen, "Daha ucuz ürünlerin satıldığı dükkanlara metro ve İDO istasyonlarından saat başı 20 noktadan servis kaldırılacak. Ulaşabilir fiyatların uygulandığı Acunkent'te dükkanlara sadece servislerle günde 2 bin kişinin gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Bilgen şu bilgiyi verdi: "Kültürel alanlara ayrılan dükkan sayısı, eczane sayısı belli. 10 tane eczane, 20 tane sarraf yer almayacak." 34 metrekarelik bir dükkanın günlüğünün 50 TL'ye, aylık kira rakamlarının ise 1500 TL olduğunu söyleyen Bilgen, "90 bin TL'de dükkanın satış fiyatı" dedi. Servis ve tanıtım bedelleri içinde kiracılardan ekstra yüzde 25 gibi bir bedel alınacağını dile getiren Bilgen, böylece ciddi bir tanıtım bütçesinin oluştuğunu kaydetti.

Aynı yöntemlerle Babil Kuleleri'nde yer alan 190 iş yerinin de kiralanacağını söyleyen Bilgen, şu anda yüzde 85 tamamlanan Acunkent'teki dairelerin hepsinin satıldığını Babil Kuleleri'nin ise yükselmeye başladığını kaydetti.

Dünya


Geri Dön