16 / 04 / 2024

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi tamamlanacak!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi tamamlanacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Önceliğimiz Ulus" açıklamasının ardından ivme kazanan Ulus Tarihi Merkezi projesinin, Mimarlar Odası'nın açtığı onlarca davaya rağmen tamamlanacağı belirtildi.



Ulus'ta yok olmaya yüz tutan tarihi dokuyu yeniden ayağa kaldıracak Ulus Tarihi Kent Merkezi projesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz hafta yaptığı, "Önceliğimiz Ulus olacak" açıklamasının ardından ivme kazandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın öncülüğünde yapılan tüm engelleme girişimlerine rağmen projenin ilerlemeye devam edeceğini ve eninde sonunda Tarihi Kent Merkezi projesinin tamamlanacağını açıkladı. 


Akay'ı hatırlattı 

Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda hem Ulus projesinin engellendiğini hem de kendisine karşı belli çevreler tarafından karalama kampanyası sürdürüldüğünü belirten Gökçek, "Sol basın ve CHP bir taraftan 'Gökçek, Ulus'a bakmadı' diyor, diğer taraftan Ulus Projesi'ni engellemek için mahkemeye başvuruyor. Akay Kavşağı, Ankara Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı'nı açamazsınız dediler. Açtık. Ulus da böyle olacak. İsteseler de istemeseler de Ulus dönüşümünü yapacağız" dedi. 


Protesto çağrısı 

Projelerin engellenerek Ankara'ya zarar verildiğini belirten Başkan Gökçek, vatandaşlara Mimarlar Odası ve CHP'ye karşı protesto çağrısında bulundu. Mimarlar Odası ve CHP'nin irtibat numaralarını da paylaşan Başkan Gökçek, "Demokratik hakkınızı kullanıp hakaret etmeden tepkinizi ortaya koyunuz" tweetini attı. 


İstemeseler de bu proje olacak

Gökçek, Mimarlar Odası'nın Büyükşehir'in projelerine karşı her zaman aynı tutumu sergilediğini ve engelledikleri projelerin tamamlanmasının ardından bu çalışmaları en çok bu kişilerin kullandığını belirtti. Ulus Projesi'nin de diğer projeler gibi tamamlanacağını kaydeden Gökçek, Mimarlar Odası'nın engellemek istediği projeleri örnek göstererek şunları ifade etti: "İsteseler de istemeseler de Ulus dönüşümünü yapacağız. Ulus tarihine yakışır hale ya gelecek ya da gelecek. CHP ve Mimarlar Odası sadece geciktirecek. Şimdiye kadar hep öyle olmadı mı? İşte Akay Kavşağı. İşte Ankara Bulvarı. CHP ve Mimarlar Odası geçemezsiniz dediler. Şakır şakır geçiyoruz. ODTÜ önündeki 1071 Malazgirt Bulvarı'nı açamazsınız dediler. Açtık. Şimdi yüzleri kızarmadan en çok karşı çıkanlar kullanıyor. Ulus da böyle olacak. İsteseler de istemeseler de Ulus dönüşümünü yapacağız." 


100'e yakın dava açıldı

Başkenti adına yakışır bir meydana kavuşturacak olan "Ulus Tarihi Kent Merkezi" yenileme alanı projesine Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile birlikte meslek odalarının açtığı davada yürütmenin durdurulması istemini Danıştay 14. Dairesi reddetmişti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve meslek odalarının, "Dava Daireleri Genel Kurulu"na yaptığı itiraz sonucu Kurul, yürütmeyi durdurmayı ret kararını kaldırdı. Mimarlar Odası tarafından Ulus Tarihi Kent Merkezi projesine yönelik olarak şimdiye kadar 100'e yakın dava açıldığı öğrenildi. 


Hürriyet


Geri Dön