23 / 04 / 2024

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması ödülleri, sahiplerini buldu!

Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması ödülleri, sahiplerini buldu!

DTM koordinatörlüğünde mobilya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve tasarımın sektör için önemini vurgulamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'İhracatçı Birlikleri-Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması' ödülleri, sahiplerini buldu  



Ticaret Müsteşarlığı (DTM) koordinatörlüğünde, Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) organizatörlüğü ve İstanbul İhracatçı Birlikleri, Ege İhracatçı Birlikleri ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin katkısıyla mobilya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve tasarımın sektör için önemini vurgulamak amacıyla bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'İhracatçı Birlikleri-Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması' ödülleri, sahiplerini buldu.

Devlet Bakanı çağlayan'in da katıldığı törenle, profesyonel, öğrenci ve çocuk tasarımcılar olmak üzere üç ayrı katagoride ödüller   sahiplerini buldu. Törende konuşan Devlet Bakanı Zafer çağlayan, sektörün 1.4 milyar dolar seviyesinde olan ihracatımn gerçek performansın göstergesi olmadığım vurgulayarak, '2023 yılında sektör en az 8 milyar dolarhk ihracatı yakalamalı' dedi. Konuşmasında ihraç edilen ürünlerin maddi değerinin artmasında tasarım ve inovasyonun gücüne vurgu yapan Bakan çağlayan, ödüllendirilen çocuk tasar rımcılann sektördeki firmalara geleceğe dönük ipuçları verdiğini söyledi. çağlayan, mobilyacılara seslenerek, 'Bu yarışmalardan sonra 1 kişiyi yurtdışına eğitime gönderiyorsunuz. 1 kişi yetmez, en az 4-5 kişiyi bu eğitimlere gönderin' çağrısında bulundu.

Tasarımlar markalarla nikahlandı
Zafer çağlayan, ödülleri dağıtırken, dereceye giren tasarımcıları, sektörün önde gelen firmalarına emanet edeceğini ve gelişmeleri takip edeceğini de bildirdi. çağlayan, 'Buradaki büyük markaların temsilcilerine sesleniyorum, kesenin ağzını açın, bu çocuklar size emanet, ama takip edeceğim. Her tasannu bir marka ile nikahlıyorum' diye konuştu. Bakan çağlayan, profesyonel alanda birinci olan Mahmut Nedim Altan'in tasarımını Ersa Ofis Mobilyaları, öğrenci tasarımları arasında birinci olan Eren Yünür'ün tasarımını ise Balıkçıoğhı Mobilya ile 'nikahladığını' açıkladı. Ayrıca farklı kategorilerde ödül alan tasarımlar da, yine büyük markalara emanet edildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TlM) Başkanvekili Mustafa çıkrıkçıoğlu ise yaptığı konuşmada, Türk mobilya sektörünün her geçen gün gelişen tasarım gücüne dikkat çekti. Mobilya sektörünün ihracatımn hızla artırılması gerektiğine vurgu yapan çıknkçıoğlu, '2023 yılı ihracat hedefinde en kritik olarak tanımladığımız sektörlerden biri mobilya sektörüdür' diye konuştu.

690 proje yarıştı
Törende, Orta Anadolu Ağaç ve Orman Ürünleri ihracatçıları Birliği (OAİB) Başkanı Ahmet Kahraman da bir konuşma yaptı. Yarışmanın 4 yıldan bu yana sürekli olarak katılımcı sayışım artırdığına dikkat çekti. Kahraman, bu yıl ulaşılan 690 proje katılımının bir rekor olduğunu söyledi. Bu yılki yarışmada jüriyi, Türkiye'de tasarım kavramının öncüsü kabul edilen Profesör Önder Küçükerman başkanlığında çalışan, Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Jan Nahum, Mustafa Toner, Memduh şžen, Kaan Dericioğlu, Ahmet Kaleli, Didem çapa ve Fatih Kıral'dan oluşan ünlü tasarımcılar ve sektör temsilcileri oluşturdu.

Dünya


Geri Dön