29 / 03 / 2024

Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı ziyaretçilerin akınına uğradı!

 Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı ziyaretçilerin akınına uğradı!

Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı, ziyaretçilerin akınına uğradı. Brüksel Turizm Fuarı'na katılan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği yöneticileri, İzmir'in yalnız bırakıldığını ve turizm liginde alt lige düşebileceğini söyledi




Bu yıl 56'ncısı yapılan Uluslararası Brüksel Turizm Fuarı, ziyaretçilerin akınına uğradı. Turizm Müşavirliği tarafından düzenlenen Türkiye bölümünde, Türkiye'den turistik bölgelerin temsilcileri ve turizm acenteleri stant açtı. Fuarda Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir'i kendi çabalarıyla tek başına tanıtmak zorunda kaldı. 

ETİK Yönetim Kurulu üyeleri Sadun Alp, Gökhan Angın ve diğer yönetim kurulu üyeleri, Brüksel'deki temaslar sırasında İzmir'e ziyaretçi çekebilmek için birçok tur operatörüyle görüştüklerini söyledi. Türkiye'ye giriş yapan 650 bin Belçikalı turistin 66 bin 500'ünün İzmir'e geldiğini belirten Alp, böylesine önemli bir pazarda kentin tanıtımının yeterince yapılamamasını  İzmir  için büyük kayıp olduğunu söyledi. Alp, İzmir'in turizm liginde küme düşebileceği uyarısında da bulundu.


'İzmir yalnız kaldı'

İzmir turizminin Türkiye turizm pastasından daha fazla pay alması, bunun için de bir an önce tanıtım ve pazarlama atağına geçilmesi gerektiğini belirten Alp, "Bu fuarda İzmir adına gerekli tanıtımı sağlayamadık. Gönül isterdi ki burada İzmir ayrı bir stantla yer alsın, tanıtımına daha fazla ağırlık verilsin. Tablo bu yıl da aynı. İzmir yalnız bırakılıyor, kaderine terk ediliyor. Ancak tren kaçmış değil. Şimdiden 2015 Londra WTM, ITB Berlin, Utrecht, Fransa ve Moskova turizm fuarlarında kurulacak geniş stantlar ile İzmir'i sergilemeliyiz. Bu stantlarla sektör anlaşmalarını yapmalıdır. İzmir geceleri düzenleyerek tur operatörlerine geniş turizm skalasıyla İzmir anlatılmalıdır" dedi.

Tanıtım faaliyetlerini sürdüreceklerini söyleyen Alp, "ITB Berlin ve Moskova turizm fuarlarında da ETİK, İzmir'in tanıtımına katkı koymaya devam edecek. Ortak bütçe yaratılarak hedef pazar ve hedef kitlelere ulaşarak, İzmir'in marka şehir olması için tanıtım atağına geçilmesi gerekiyor. Görünen o ki İzmir bu yalnızlıkla turizmde lig düşmeye doğru gidiyor" dedi. 


'Platform kurulmalı'

Türkiye'de resort turizmin çıkış noktası olan İzmir'in bugünkü durumuna ETİK olarak üzüldüklerini belirten Alp, "Geç olmadan önlemler almalıyız. İzmir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odası, İzmir Kalkınma Ajansı ve İzmir CVB'nin sektörün tek temsilcisi olan ETİK'in İzmir Tanıtım ve Geliştirme Platformu çatısı altında çalışma başlatması gerekiyor" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön