28 / 03 / 2024

Uluslararası çimento üreticileri INTERCEM Konferansı'na katılacak!

Uluslararası çimento üreticileri INTERCEM Konferansı'na katılacak!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, INTERCEM Çimento Konferansı'na katılacak. Konferans, 15-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek.



1989 yılında kurulan Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, sektör ihracatının geliştirilmesi, yeni pazarlar bulunması ya da mevcut pazar payının büyütülmesi hedeflerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Dünya çimento sektörünün en önemli oyuncularım bir araya getiren ve bugüne kadar 50 ülkede gerçekleştirilen uluslararası INTERCEM Çimento konferansı, bu yıl 15-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek. Bomonti Hotel'de gerçekleştirilecek INTERCEM İstanbul Çimento Konferansı'na yaklaşık 25 ülkeden 600 katılımcının bekleniyor. 

Çimento sektörü ihracatının daha da geliştirilmesi amacına yönelik olarak yurtdışmda gerçekleşen etkinliklere son iki yıldır kurumsal olarak aktif bir şekilde katılım sağlayan Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, günümüze kadar toplamda 5 kıtada ve 50 farklı ülkede hayata geçirilen Uluslararası Intercem Çimento Konferansı toplantılarına etkin olarak katılım sağlıyor. Global çimento sektörü beklentilerinin, jeopolitik gelişmeler ve çimento/inşaat sektörü üzerindeki etkilerinin, Orta Asya, Balkanlar, Rusya ve İran'daki bölgesel gelişmelerin ele alınacağı konferansın Türkiye ve sektör açısından önemli fırsatlar sunması öngörülüyor. 


5 kıtaya ve 50 farklı ülkeye ulaşıyor 

1988 yılında Hong Kong'ta başlayan Intercem Konferansları Meksika'dan Dubai'ye, Brezilya'dan Çin'e, Beyrut'tan Berlin'e ve daha bir çok ülkede gerçekleşen etkinlikler sonrası günümüzde toplamda 30 bin katılımcıya, 5 kıtaya ve 50 farklı ülkeye ulaşıyor. 



Dünya


Geri Dön