29 / 03 / 2024

Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu!

Dünyanın dört bir yanındaki mimarlık ve tasarım öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek ve ödüllendirmek için bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu.



Mimari ve teknik açıdan yüzeylerde devrim yaratan Cosentino, geleceğin mimarlarının ve tasarımcılarının en iyi şekilde yetişmesi için araştırmaya ve yeniliğe dayalı çalışmalara verdiği desteğe devam ediyor. Avrupa, Asya, Okyanusya ve Amerika'dan 20’yi aşkın kurum ve üniversitenin destek verdiği, dünyanın dört bir yanından öğrencilerin katıldığı Cosentino Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu. Dünyanın en büyük kuvars yüzey üreticisi Cosentino’nun, mimarlık ve tasarım öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek ve onları teşvik etmek amacıyla 11 yıl önce başlattığı Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması’nda, mimarlık ve tasarım kategorilerinde ödüller verildi.


Ödüller ‘seyahat’ ve ‘teknoloji’ temasında verildi

Mimarlık ve tasarım kategorilerinden oluşan Cosentino Tasarım Yarışması; mimarlık kategorisi öğrencileri için ‘Cosentino ve Seyahat’, tasarım kategorisi öğrencileri için ise ‘Cosentino ve Teknoloji’ temasında düzenlendi. Toplam 199 projenin değerlendirildiği yarışmada, her iki kategoride de kazanan ilk üç kişi, 1000 Euro ile ödüllendirildi, ayrıca üç mansiyon ödülü verildi. ‘Cosentino ve Seyahat’ temasında Taş Ocağı Projesi ve Yolculuğun Kaynağı projeleriyle ödüller İspanya’ya giderken; ‘Cosentino ve Teknoloji’ temasında ödüller İtalya ve Fransa’ya gitti.


“Gelecek yıl Türkiye’nin yetenekli gençlerinin başvurularını görmeyi arzu ediyoruz”

Cosentino Grup Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Cosentino’nun yenilikçiliğe ve yaratıcılığa verdiği önemle başlattığı Uluslararası Cosentino Tasarım Yarışması, tasarım ve mimarlık dünyasının gelişmesine sağladığı destek kadar, öğrencilere yeteneklerini sunma fırsatı tanıması açısından da önemli bir işlev görüyor. Dünyanın en yenilikçi yüzey üretici firması olarak, yetenekli gençlerin ödüllendirilerek teşvik edilmesini oldukça önemsiyoruz. 11 yıl önce başlattığımız ve sürdürülebilir kılmayı hedeflediğimiz bu yarışmaya, gelecek yıl Türkiye’nin yetenekli gençlerinin başvurularını da görmeyi arzu ediyoruz” dedi. 


Geri Dön