19 / 04 / 2024

Ümit Leblebici: Konutta balon riski görmüyoruz!

Ümit Leblebici: Konutta balon riski görmüyoruz!

BNP Paribas’ın yüzde 50 ortak olduğu TEB’in Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türkiye’de iştiraki bulunan Avrupalı bankaların buradaki faaliyetlerini çok önemsediğini ayrıca mortgagede de balon riski görmediklerini vurguladı....




TÜRK Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türk bankalarının Avrupalı bankaların ana büyüme motorlarından biri olacağını vurgulayarak, “Hissedarlarımızdan BNP Paribas’ın dünyada büyümek istediği üç pazardan birisi Türkiye. Diğerleri Asya ve Amerika. Türkiye’nin genç nüfusu, dinamiği, büyüme hızı yabancıları Türkiye’ye çekiyor. 3 yıl içerisinde 650 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Şu anda aktif büyüklüğünde 10. sıradayız. Hedefimiz ilk 7’ye girmek” dedi.


TEB AİLE AKADEMİSİ ANTEP’TE


1 Eylül itibarıyla genel müdürlük görevine atanmasından sonra ilk kez basın mensuplarıyla bir araya gelen Ümit Leblebici, TEB Aile Akademisi’nin Gaziantep’te düzenlediği toplantı öncesinde bankanın performansına ilişkin açıklamalarda bulundu. 


KÂRLILIK YÜZDE 16 ARTTI


Leblebici, “Şube başı verimlilikte orta ölçekli bankaların en verimlisi olduk. Kârımızı yıllık 206 milyon TL’den 9 aylık 430 milyon TL seviyesine getirdik. Kârlılığımız son 12 ayda yüzde 16 arttı” dedi.


DOLAR 1.90-2.10 ARASI SEYREDER


PİYASALAR ilişkin beklentilerini de aktaran Leblebici, Fed’in olası tahvil alımı azaltımı nedeniyle kur ve faizlerde aşırı dalgalanmalar beklemediğini ifade etti. Şu anda 2 TL seviyesinde olan doların 2014 yılında da 1.90 ila 2.10 arasında dalgalanacağını öngören Leblebici, “Yatırımcılara tek bir tavsiyem var; döviz borcu olan döviz alsın, döviz borcu olmayan almasın. Mevduat hâlâ en iyi ürün” dedi. 


KONUTTA BALON RİSKİ GÖRMÜYORUZ


SON dönemde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Merkez Bankası’nın bankacılık sektörüne yönelik olarak aldığı önlemleri genel olarak olumlu bulduğunu söyleyen Leblebici, mortgage tarafında ise bir balon riskinin sözkonusu olmadığını vurguladı. Leblebici, “Türk hane halkının borçluluk oranı diğer gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında hâlâ çok düşük” ifadelerini kullandı.


Ayfer Arslan/Akşam


Geri Dön