26 / 04 / 2024

Ümit Uysal'ın evine iskan belgesi verildi mi?

Ümit Uysal'ın evine iskan belgesi verildi mi?

Ümit Uysal, tahsis edilen konuttan çıkıp belediyesinden 1 yıldır iskân alamadığı öne sürülen bir siteye taşındı. Başkan konuttan taşınmadan bir gün önce siteye iskân belgesi verildiği ortaya çıktı.



Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Avukat Ümit Uysal; yönettiği belediyeden çeşitli gerekçelerle bir yıldır iskân alamadığı öne sürülen 5 bloklu bir siteye taşınmıştı. Bir mimar, Başkan Uysal'ın 2 bin 250 lira kira ödeyerek oturduğu belediye yakınındaki Aras İnşaata ait 5 bloklu sitenin blokları için aynı belediyeden yeni yapılarda oturabilirlik belgesi anlamına gelen iskân belgesi alınıp alınmadığını, alındıysa tarihini ve başkanın siteye taşındığı tarihi sormuştu. Muratpaşa Belediye yönetimi iskân ile ilgili sorulara yanıt veremeyince bu konu gazetemizde haber olmuştu. 


1 gün önce iskân alındı 

Belediye Başkanı Uysal'ın ev sahibi de olan AYPO AVM sahibi Ahmet Aras'a ait işyeriyle ilgili iddialar konusunda belediye biriminin ağır hareket etmiş olabileceği iddiaları kafalarda soru işareti yaratıyordu. Öte yandan ev sahibinin AVM'sindeki iddialar ve oturduğu sitenin bloklarının iskân belgesi ile ilgili iddialar da siyaset gündemine bomba gibi düşmüştü. Mimarın ikinci başvurusu sonrası belediyeden gelen yanıt ise şok etti. Bilgi edinme talebine verilen yanıtta, "Turunç Masa başvurunuza istinaden; bahse konu belediye başkanı için tahsis edilen konut 18 Nisan 2015 tarihinde boşaltılmıştır. 17 Nisan 2015 tarih ve 176 no'lu yapı kullanma izin belgesi ile iskânı verilen yeni konuta taşınılınıştır. Bilgilerinize" ifadelerine yer verildi. Buna göre başkan denize nazır alandan 18 Nisan günü taşındı. Başkan Uysal'ın taşınacağı ve bir yıldır bir türlü iskân belgesi alamayan AYPO AVM'nin sahibi de olan Ahmet Aras'a ait sitenin bloklarına ise bir gün önce yani 17 Nisan günü iskân verildi. Bir türlü iskân alamadığı öne sürülen site bloklarına başkan taşmmadaıı kısa şiire önce iskân verilmiş olması kafalarda çeşitli soru işaretleri yarattı. Bir yıldır alınamayan iskân belgesinin, hangi eksiklikler yerine getirilip alındığı, sitenin başkan taşınıncaya kadar iskâmsız hizmet mi verdiği merak ediliyor. 




Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön