19 / 03 / 2024

Ümitköy'de sitenin park hayali yıkıntı altında!

Ümitköy'de sitenin park hayali yıkıntı altında!

Ümitköy’de site içerisinde park olarak belirlenen alanın özel bir işletme tarafından amacı dışında kullanılacağını öne süren site sakinleri, belediyeye başvurarak inşaatı durdurdu. İşte sitede yaşananlar...



Ümitköy’de evlerinin önünde park hayali kuran Yuvamız Sitesi sakinleri, yıkık bir alanla baş başa kaldı.


 Site sakinlerinin yıllar önce park yapılması için belediyeye hibe ettiği, yerleşim planında da park alanı olarak görülen arazide, üç ay önce özel bir sağlık merkezi ve okul inşaata başladı. Özel işletmelerin araziye park yapmak için çalıştığını öğrenen site sakinleri, konuyu Çankaya Belediyesi’ne sordu. Parkın planında büyük bir basketbol sahası olduğunu görünce durumdan şüphelenen vatandaşlar, sahayı özel okulun kullanacağını öne sürerek inşaatın durdurulmasını talep etti. Şirket, site sakinlerinin başvurusu üzerine yapımı durdurulan parktaki hafriyatı kaldırarak duvarı da yıktı. Şirketin park alanını hafriyat alanı gibi kullandığını da iddia eden site sakinleri, atıl durumda kalan alan için “Çankaya Belediyesi’nin bize bunu reva görmesini hazmedemiyoruz” diyerek tepki gösterdi.



30 YILLIK AĞAÇLAR GİTTİ


Çankaya Belediyesi Çayyolu Semt Meclisi Mutlukent Mahallesi Sorumlusu olan site sakini Canan Erdoğan şöyle konuştu:


“Bir gün firma yetkililerinin alanda ölçüm yaptığını gördük. Konuyu araştırdığımızda bu alana yan taraftaki şirketin kendi ismiyle bir park yapacağını öğrendik. Yıllar önce kooperatifimiz belediyeye bu alanı park olarak hibe etmiş. Uzun bir süredir biz burayı yeşil alan olarak kullanıyorduk. Çok güzel 30 yıllık ağaçlar dikiliydi. Park yapılacak denilerek bunların hepsi kökünden söküldü. Bize ‘Parkı şirket yapıp devredecek’ dediler. Bu devirde kim hayrına böyle park yapar ki? Park planının içerisinde büyük bir basketbol sahası vardı. Planda duşların filan olduğunu da görünce biz durumdan şüphelendik ve belediyeye müracaat ederek inşaatı durdurduk. Biz parkın okul için yapıldığını düşünüyoruz. Girişimde bulunmasaydık park bu amaç için kullanılabilirdi. Hastane inşaatının hafriyatı da getirilip buraya döküldü. Belediyeye müracaatımızın ardından şirket gelip alandaki harfiyatı kaldırdı ve duvarı yıktı. Ancak alana çekilen şerit ile bize site içinde de yol kalmadı. Tek talebimiz buraya park yapılması. Balkonumuzdan aşağıya baktığımızda bu yıkıntıyı görüyoruz. Çankaya Belediyesi’nin bize bunu reva görmesini hazmedemiyoruz.” 


Park alanındaki yeşil alanın bakımını yapan site görevlisi Turan Bakar ise “26 yıllık emeğim gitti. Ağaçları söktüler. Yeşil alana yazık oldu” dedi.



ÇANKAYA BELEDİYESİ: PARK YAPACAĞIZ


Çankaya Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Park yapılması için görevlendirilen firma projede bulunmayan, 3 metre yüksekliğinde alana bir duvar inşaa etmiş. Durumdan haberdar olan Çankaya Belediyesi ekipleri müdahalede bulunarak, duvarın yıkılması işlemini başlattı. Firma alanı eski haline getirerek belediyeye teslim edecek. Söz konusu yere Çankaya Belediyesi daha önce planlandığı gibi park yapacak” denildi.



Hürriyet Ankara




Geri Dön