24 / 04 / 2024

Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezi iş olanakları sunuyor!

Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezi iş olanakları sunuyor!

Ümraniye Belediyesi, Türkiye İş Kurumu ile birlikte yürüttüğü ve Belediye bünyesinde kurulan İstihdam Merkezi ile Ümraniye’de ikamet eden işsiz vatandaşlara iş olanakları sunmaya devam ediyor.



Ümraniye Belediyesi birçok alan da hayata geçirdiği projeler ile hizmet yürüyüşüne devam ediyor. Klasik Belediyecilikte olduğu gibi Sosyal Belediyecilik alanında da hizmetlerini sürdüren Ümraniye Belediyesi, Türkiye İş Kurumu ile birlikte yürüttüğü ve Belediye bünyesinde kurulan İstihdam Merkezi ile Ümraniye’de ikamet eden işsiz vatandaşlara iş olanakları sunuyor.


Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezi, insan merkezli anlayışı ile hizmet üretiyor. İstihdam Merkezi işe ihtiyacı olan vatandaşları bölgedeki işletmelerle bir araya getirerek, uygun bir iş bulmalarında aracılık ediyor. İşsizlik başvurusu yapan bireyler meslekleri doğrultusunda bölge işletmelerinden alınmış olan uygun iş pozisyonlarına yönlendirilerek firmalarla görüşmeleri sağlanıyor. İşkur Hizmet Noktası olarak kaydı olmayan vatandaşların da İşkur kaydı yapılarak, mevcut kayıtları güncelleniyor ve İşkur açık iş pozisyonlarına yönlendirmeleri yapılıyor. Bilhassa genç işsizleri, güncel ve yoğun eleman istihdamı sağlayan en uygun sektör ve mesleklere yönlendiriyor. Kariyer değerlendirmeleri ve kariyer planlamasını bir arada yapan İstihdam Merkezi, adeta kariyer danışmanlığı hizmeti de sunuyor. İlk kurulduğundan bu yana İstanbul’un hemen hemen her ilçesinden 18 bin vatandaşın başvurduğu İstihdam merkezi, kayıt oluşturan vatandaşlara iş bulma ve mesleki eğitim kurslarına yönlendirerek iş sahibi olmalarını sağlıyor.


Hasan Can: "Amacımız vatandaşlarımızın iş bulma sürecine ve işsizliğin azalmasına katkıda bulunmak"


2014 Ocak ayından itibaren 2.568 kişinin başvurduğu İstihdam Merkezi, iş arayan vatandaşları 1825 iş ve meslek kursuna yönlendirerek birçok vatandaşın işe yerleşmesini sağladı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, genel itibari ile başvuruda bulunan vatandaşların %70’nin bir iş ve meslek kursuna yönlendirilerek istihdama katkıda bulunduklarını ifade etti. Başkan Hasan Can, “2010 yılı Mayıs itibariyle, Türkiye İş Kurumu ile birlikte ilçemizde yaşayan işsiz kardeşlerimize iş olağanı sunmaya çalıştığımız İstihdam merkezimize, şu ana kadar 18.000 vatandaşımız başvuruda bulunmuştur. İş arayan vatandaşlarımıza iş bulma ve mesleki eğitim kurslarına yönlendirerek meslek sahibi olmaları noktasında Ümraniye Belediyesi olarak yardımcı olmaya devam ediyoruz. Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezimize kayıt oluşturmuş adaylarımızın yüzde yetmişini (%70) bir veya birden fazla işe yönlendirerek iş sahibi olmalarına vesile olduk. Amacımız vatandaşlarımızın iş bulma sürecine ve işsizliğin azalmasına katkıda bulunmaktır. İstihdam merkezimizle, vatandaşlarımıza iş ve meslek sahibi olmaları noktasında, yeni projelerle daha iyi hizmet sunmak için çalışacağız.” dedi.


Ümraniye Belediyesi


Geri Dön