20 / 04 / 2024

Ümraniye Belediyesi'nden 2 yeni bina!

Ümraniye Belediyesi'nden 2 yeni bina!

Ümraniye Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Mehmet Akif Mahallesi’nde temeli atılan 2 binanın (muhtarlık, bilgi evi, aile sağlığı merkezi ve 112 acil birimi) açılışı törenle gerçekleştirildi.




2004’ten bu yana 300’ü aşkın kalıcı eserle ilçeye büyük değer katan Ümraniye Belediyesi, Mehmet Akif Mahallesi’nde yeni hizmet birimlerinin açılışını gerçekleştirdi. Bir sene gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan 2 binada yer alan 4 hizmet biriminin açılışı törenle gerçekleşti.  Mehmet Akif Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Birimi, Mehmet Akif Mahallesi Muhtarlık ve Bilgi Evi mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.


Açılış törenine Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Özdemir, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cemal Karaağaç, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ve Yönetimi, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Osman Çalık, Mehmet Akif Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Nevzat Akkaya, muhtarlar, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Program Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur’un konuşmasıyla başladı. Mahalle ve bölge hakkında bilgi aktarıp, açılışı gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili teknik bilgiler paylaşan Batur, “Ümraniye Belediyesi olarak 12 yıldır yaptığımız hizmetlerle 2004’te Ümraniye’de yalnızca 8 harften ibaret olan Ümraniye kelimesi kaldı. Muazzam bir gelişme kaydettik. Başta Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Osman Çalık da bir konuşma yaptı. Çalık: “Açılışını yapacağımız eserler şimdiden hayırlı olsun. Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can’a mahallemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Mehmet Akif Aile Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Nevzat Akkaya da bir konuşma gerçekleştirdi. Akkaya: “Tüm mesai arkadaşlarım ve mahalle sakinleri adına Başkanımız Sayın Hasan Can’a yaptığı bu eserden dolayı teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.


Törene katılan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, siyasi gündem hakkında kısa bir değerlendirme yaparak, “Açılışını yaptığımız tesisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde bazı eserlerin açılışını gerçekleştirdik. Bunlar Türkiye’nin gelişiminin göstergeleri. Bu güzel çalışmalar için Değerli Belediye Başkanımız Hasan Can Beyefendi’ye ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.


Törende İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Özdemir de bir konuşma gerçekleştirdi. Özdemir: “Aile sağlığı merkezleri yalnızca hasta bakılan yerler değil. Yöre halkının birincil sağlık danışma merkezidir. Bu binayı bizlere kazandıran Başkanımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


BAŞKAN HASAN CAN: “ÜMRANİYE’YE 12 YILDA, 300’Ü AŞKIN KALICI ESER KAZANDIRDIK”


Gerçekleştirilen açılış töreninde Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Hasan Can: “10-12 sene evvel Tatlısu Mahallesi, Şerifali Bölgesi ve Mehmet Akif Mahallesi’nin büyük bir kısmı tarlaydı. Akşam hava karardıktan sonra insanlar buradan geçmeye korkarlardı. Ama şimdi milyon dolarlara satılan dairelerin olduğu, prestij mekanların bulunduğu bir bölge haline geldi” dedi.


Ümraniye’nin Türkiye’de kentsel dönüşümde örneği olmayan bir ilçe olduğunun altını çizen Başkan Hasan Can, “295 bin adet yapı stoku olan bir ilçeyiz. 295 bin olan bu yapı stokunun 165 bin tanesi bizim zamanımızda yapılmıştır. Üstelik bir tane bile kaçak yapı yoktur içlerinde” dedi.


Ümraniye’ye 12 yılda 300’ü aşkın kalıcı eser kazandırdıklarının altını çizen Başkan Hasan Can, “Gelecek hafta bir muhtarlık ve caminin açılışıyla, bir de ilkokulun temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz bu eserler Mehmet Akif Mahallesi sakinlerine hayırlı, uğurlu olsun” diyerek konuşmasına son verdi.


Programın son konuşmasını Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu yaptı. Dervişoğlu: “Bugün açılışını yapacağımız eserler, halkımızın hizmetine sunulan çok önemli eserlerdir. Geçen hafta da hizmete açtığımız yatırımlar oldu. Önümüzdeki günlerde de yeni yatırımlar ve açılışlar yapılacak. Bu hizmetlerin ve yatırımların altında yatan; istikrar, değişim ve yenilik anlayışıdır. Bu vesileyle Belediye başkanımızı ve ekibini kutluyorum” dedi. 


Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can’a Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Osman Çalık tarafından üzerinde hat yazısı olan bir tablo takdim edildi. Daha sonra protokol, Mehmet Akif Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış kurdelesini keserek, birimi gezdi.


Aile sağlığı merkezi açılışının ardından Tezcan Caddesi’nde bulunan muhtarlık binası ve bilgi evi açılışına geçildi. Başkan Hasan Can diğer protokol üyeleriyle açılış kurdelesini kesip, binayı gezdi.


Açılışı yapılan eserlerin teknik özellikleri ise şöyle:


MEHMET AKİF MAHALLESİ MUHTARLIK ve BİLGİ EVİ


-Yapının zemin katında muhtarlık ve bilgi evi, 1. katında sadece bilgi evi bulunmaktadır.


-Toplam 306 m² kapalı alana sahiptir.


-Zemin kat bina oturum alanı 148 m²’dir.


-Zemin + 1 Normal Kattan oluşmaktadır.


-Jeneratör bulunmaktadır.


-Muhtarlık birimi 65 m2 olup; danışma, muhtarlık odası, mutfak, ıslak hacimlerinden oluşmaktadır.


-Bilgi evi birimi 241 m2 olup; 2 adet sınıf, 1 adet bilgisayar odası, mutfak, ıslak hacimlerinden oluşmaktadır.


MEHMET AKİF MAHALLESİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ & 112 ACİL BİRİMİ


-Toplam 654 m² kapalı alana sahiptir.


-Zemin kat bina oturum alanı 320,79 m²’dir.


-Zemin + 1 normal kattan oluşmaktadır.


-Aile sağlığı merkezi 6 hekimden oluşmaktadır.


-Aile Sağlık Merkezi kalite kriterleri göz önünde bulundurularak A grubu olacak şekilde tasarlanmıştır.


-Jeneratör ve su deposu bulunmaktadır.


-6 adet aile hekimliği birimi muayene odası (min. 16 m2)


-1 adet engelli hasta muayene odası


-1 adet müşahede odası   


-2 adet gebe izlem ve aile planlaması odası


-2 adet bebek bakım ve emzirme odası


-2 adet müdahale odası 


-2 adet aşılama ve bebek-çocuk izlemleri odası



Ümraniye Belediyesi



Geri Dön