26 / 04 / 2024

Ümraniye Çakmak Mahallesi'ndeki yeşil alan cami mi oluyor?

Ümraniye Çakmak Mahallesi'ndeki yeşil alan cami mi oluyor?

Cumhuriyet Gazetesi'nden Hazal Ocak'ın haberine göre Ümraniye, Çakmak Mahallesi’nde yer alan İkbal 1 Parkı’nın bir bölümü, cami alanı yapıldı.




Ümraniye, Çakmak Mahallesi’ndeki İkbal 1 Parkı’nın bir bölümü, cami alanı yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’ne önceki gün gelen teklife CHP’li Meclis üyeleri ‘ret’ oyu kullandı. Teklife İBB Ulaşım ve Planlama Müdürlüğü ve İBB Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü de karşı çıktı. Teklif raporunda cami alanı olması istenen park alanı yerine başka yerde eşdeğer park alanı ayrılmadığının ifade edilmesi de dikkat çekti. Parkın yakın çevresinde 3 cami bulunuyor. Görüş bildiren İBB Ulaşım ve Planlama Müdürlüğü, parkın bir bölümüne cami yapılması planına olumsuz görüş bildirdi, bölgenin toplanma alanı olduğuna dikkat çekti, aynı zamanda trafik yoğunluğuna dikkat çekti. İBB Yeşil Alan ve Tesisler Yapım Müdürlüğü ise yeşil alan miktarının azalacağına dikkat çekti.


Cemevi sorusuna 'seni ilgilendirmez' yanıtı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı kurumlarda cemevinin olup olmadığını, Alevi personelin ibadetini nasıl yaptığını sordu. Genelkurmay ise bu soruyu ancak Genelkurmay personelinin sorabileceğini belirterek yanıtlamadı. Başkanlık, yanıtında “Ancak, söz konusu düzenlemeden etkilenen kurum çalışanlarının bilgi edinme hakları saklıdır” dedi.



Cumhuriyet


Geri Dön