24 / 04 / 2024

Ümraniye Esenkent Kültür Merkezi açıldı!

Ümraniye Esenkent Kültür Merkezi açıldı!

Ümraniye Belediyesi tarafından Esenkent Mahallesi’nde yaptırılan Prof. Dr. Bekir Topaloğlu Kültür ve Eğitim Merkezi ve muhtarlık hizmet binasının açılışı törenle gerçekleştirildi.




Ümraniye Belediyesi 350 kalıcı esere yenilerini eklemeye devam ediyor. Yapımı tamamlanan eserler vatandaşların hizmetine açılıyor. Bu kapsamda Esenkent Mahallesi’nde Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan Esenkent Muhtarlığı Hizmet Binası ve Prof. Dr. Bekir Topaloğlu Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışı birçok davetlinin katılımıyla gerçekleşti.


Açılış törenine Ümraniye kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Vekili Av. Serkan İnanoğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Çelik, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Kadosan Başkanı Mustafa Yavuz, muhtarlar, meclis üyeleri, birim müdürleri, Prof. Dr. Bekir Topaloğlu’nun kızları Elif Ölmez, Nesibe Topaloğlu ve vatandaşlar katıldı.


Programda ilk konuşmayı Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur yaptı. Teknik bilgiler de aktaran Batur, “2004’ten bu yana anlatmaya kalksak saatler sürecek bir hizmet serüveni yaşandı Ümraniye’de. Geçmişte bir tane bile kültür merkezi olmayan bir ilçe olan Ümraniye’de onlarcasını yapıp, hizmete açtık. Ümraniyemizin 35 mahallesinde elimizin değmediği cadde ve sokak kalmadı” dedi.


Esenkent Mahalle Muhtarı İsmet Taş da bir konuşma yaptı. Taş: “Esenkent 2004 yılına kadar hizmetten yoksun bir mahalleydi. Ama şükürler olsun Hasan Başkanımızın gelişiyle sorunlarımızın çoğu çözülmüştür. Sayın Başkanıma saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader de programda kısa bir konuşma yaptı. Kader: “Burada bir vefa örneği yaşıyoruz. Vefa, Ümraniye’de yaşanmışlığın adı. Başkanımız, Yüksek İslam Enstitüsü’nden Bekir Hocamızın ilk talebelerinden. Ben böyle güzel bir eser için Hasan Başkanımızı tebrik ediyorum” dedi.


Törende Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Çelik bir konuşma gerçekleştirdi. Çelik: “Hasan Başkanımızla birlikte Gazali, Bağdat ve İmam Matüridi Sempozyumlarını gerçekleştirdik. Kendisinin her üç sempozyuma çok kıymetli katkıları oldu. Başkanımızın kültür, bilim ve dini çalışmalarına olan hizmetlerini ve katkılarını unutamayız” dedi.


Gerçekleştirilen açılış töreninde Prof. Dr. Bekir Topaloğlu’nun kızı Elif Ölmez duygulu bir konuşma yaptı. Ölmez: “Sevgili babam, 5-6 yaşlarında başladığı ilmi hayatına vefatına kadar devam etti. Hiç durmadan çalıştı, ömrünü ilme adadı. Belediye Başkanımız babama Te’vilatü’l Kur’an ile ilgili çalışmasında büyük destek verdi. Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.


AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Vekili Av. Serkan İnanoğlu da kısa bir konuşma gerçekleştirdi. İnanoğlu: “AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birini sunan, hizmetleriyle ilçemize değer katan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. 2003 yılından beri Hasan Başkanımızla siyaset yapma fırsatı elde ettim. Kendisinden öğrendiğim şey şudur: disiplinli olacaksınız, çalışacaksınız ve hizmet üreteceksiniz. İşte bunlar yapıldığı için bu kalıcı eserler oluyor” dedi.


BAŞKAN HASAN CAN: “ALLAH AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ BU ESERİ HAYIRLI ETSİN”


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can törende bir konuşma yaptı. Başkan Hasan Can: “Esenkent Mahallemizde güzel bir hizmeti daha devreye sokuyoruz. Allah açılışını gerçekleştirdiğimiz bu eseri hayırlı etsin” dedi.


350’nin üzerinde kalıcı eser yaptıklarının altını çizen Başkan Hasan Can, “Bir belediye başkanı olarak beni en çok mutlu eden şey, kültür ve sanata yaptığımız hizmetler diye düşünüyorum. Göreve geldiğimizde bir tane dahi kültür merkezi olmayan bir ilçeyken bugün 35 mahallesinde kültür merkezleri ve bilgi evleri olan bir ilçeyiz. Her ay onlarca kültürel etkinlik düzenliyoruz” dedi.


Başkan Hasan can: “Görevimiz olmamasına rağmen aile sağlığı merkezleri, okullar ve camiler yaptık. Ümraniye halkı neye ihtiyaç duyuyorsa görevimiz olsa da olmasa da biz buraya katkı sağlarız mantığıyla bakıyoruz” dedi.


Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumlara da değinen Başkan Hasan Can, “Sempozyumlar, çok ciddi çabalar gerektiren ilmi çalışmalardır. Ümraniye Belediyesi olarak 6 sempozyum gerçekleştirmiş bir belediyeyiz” dedi. 


Prof. Dr. Bekir Topaloğlu’nun eğitim hayatı ve ilmi çalışmaları hakkında da bilgiler aktaran Başkan Hasan Can, “Hocam Matüridi’yle ilgili eserleri inceleyerek ve kendisinin sahip olduğu o derin bilgiyle, 17 ciltlik Te’vilatü’l Kur’an eserinin bir cildini, bir vakıfla birlikte tercüme etmiş. Hocam eserin tamamının tercüme edilmesini istiyordu. Ümraniye Belediyesi ve Ensar Vakfı’nın katkılarıyla çalışmalar başlamıştı. Ciddi mesafeler alındı. Sanıyorum çalışma bir seneye kadar biter, iki seneye kadar da neşredilmiş olur” dedi.


Başkan Hasan Can son olarak, “Razaman’ın sonuna yaklaştık. Yarın da Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Rabbim bizleri en iyi şekilde istifade edenlerden eylesin. Memleketimiz üzerinde yanlış hesap yapanlara da Rabbim fırsat vermesin” diyerek konuşmasına son verdi.


Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu düzenlenen programda bir konuşma yaptı. Dervişoğlu: “Bugün Ümraniye Belediyemiz tarafından yapılan güzide bir eserin açılışı için sizlerle bir araya geldik. Mahalle halkımızla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu kalıcı eserleri halkımıza kazandıran, bunların oluşturulmasına katkı sağlayan Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmaların ardından, Esenkent Mahalle Muhtarı İsmet Taş, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür plaketi takdim etti. Daha sonra protokol üyeleri açılış kurdelasını keserek, açılışı gerçekleştirilen binayı gezdi.  


 


Ümraniye Belediyesi



Geri Dön