19 / 04 / 2024

Ümraniye İhsan Sami Garan Anaokulu açıldı!

Ümraniye İhsan Sami Garan Anaokulu açıldı!

TOGEMDER ve bağışçı Cemile Garan tarafından, Ümraniye Belediyesi’nin tahsis ettiği arsa üzerine yapılan Dr. İhsan Sami Garan ve Afife Garan Anaokulu’nun açılışı törenle gerçekleştirildi.




Ümraniye Belediyesi eğitim alanındaki desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Belediye tarafından tahsis edilen, Esenkent Mahallesi’nde bulunan Teletaş İlkokulu yanındaki arsaya TOGEMDER ve bağışçı Cemile Garan tarafından yaptırılan Dr. İhsan Sami Garan ve Afife Garan Anaokulu’nun açılışı yapılan bir törenle gerçekleştiridi. Açılışa İstanbul Vali yardımcısı Ahmet Hamdi usta’nın yanı sıra; Ümraniye kaymakamı Suat Dervişoğlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Üsküdar Belediye Başkan Vekili Meclis Üyesi Emel Ersoy, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, İstanbul il Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy, Ümraniye ilçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, bağışçı Cemile Garan ve ailesi. Vatandaşlar, veliler ve öğrenciler katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra anaokulu öğrencileri bir gösteri sergiledi.


Törende ilk konuşmayı İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Nezir Eryarsoy gerçekleştirdi. Eryarsoy: “Bu anaokulunun yapımında emeği geçen başta TOGEMDER olmak üzere Cemile Garan Hanımefendi’yi selamlıyorum. Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin. On yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç dikin. Yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştirin. Bu anlamda bu hizmeti eğitim camiamız adına gönülden selamlıyor, alkışlıyorum” dedi.


TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran da bir konuşma gerçekleştirdi. TOGEMDER’în yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aktaran Gülbaran, “Bugün açılışını yapmak için toplandığımız, bu anaokulu ile buradaki evlatlarımızın hayatlarına dokunmanın ve onlara bir gelecek armağan etmenin en etkili yollarından birine aracılık ettiğimize inanıyor ve bunun keyfini yaşıyoruz. Açılışını yaptığımız okulumuzun, çocuklarımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Saadet Gülbaran’ın ardından bağışçı Cemile Garan da kısa bir konuşma yaptı. Garan: “Bugün benim için çok mutlu bir gün. Bu mutlu günü yaşamamıza yardımcı olan TOGEMDER’e teşekkür ederim” dedi.


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da, gerçekleştirilen açılış töreninde bir konuşma yaptı. Başkan Hasan Can: “Eğitim alanında TOGEMDER’in inanılmaz başarısını şükranla yad etmeden geçmek mümkün değil. Ülkemize 700 civarında okul kazandırmak doğrusu her türlü takdirin ötesinde. Ben Ümraniyemiz adına, ülkemize kazandırdıkları okullar adına TOGEMDER’E teşekkür ediyorum. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu anaokulu çok güzel bir okul. Başta Cemile Garan Hanımefendi olmak üzere, Garan ailesine bu hizmetten dolayı belediye başkanı olarak şükranlarımı arz ediyorum” dedi.


Programın son konuşmasını İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta yaptı. Usta: “4 yıl gibi kısa bir zamanda 700 tane okul yaptırmak, bunları en güzel şekilde donatmak herkesin başarabileceği bir şey değil. Bu okulun yapımında bağışta bulunan Cemile Garan Hanımefendi’ye, TOGEMDER’e, Ümraniye Kaymakamı’na ve Ümraniye Belediye Başkanı’na teşekkür ederim” dedi.


Konuşmaların ardından İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitime yaptıkları katkılardan dolayı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ve Cemile Garan’a teşekkür plaketi takdim edildi. Programın sonunda protokol, açılışı yapılan anaokulunu gezdi.



Ümraniye Belediyesi



Geri Dön