24 / 04 / 2024

Ümraniye Kadın ve Çocuk Hastanesi hizmete açıldı!

Ümraniye Kadın ve Çocuk Hastanesi hizmete açıldı!

İstanbul'un kamudaki en büyük sağlık tesisi, Ümraniye'de faaliyete başladı. 486 yataklı hastane, kadındoğum ve çocuk hastalıkları dallarında hizmet verecek. 486 yataklı hastanemizin her odası tek veya çift kişilik tasarlandı.



Kemik iliği nakil merkezi, pediatrik onkoloji, hematoloji başta olmak üzere, çocuk ve kadın sağlığını ilgilendiren dallan bünyesinde barındıran ve alanında kamuda İstanbul'un en büyük sağlık tesisi olma özelliğini taşıyan Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete başladı. 


486 YATAK KAPASİTELİ

Yapımı 1,5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan ve en son teknolojiyle üretilmiş ekipmanların bulundurulduğu hastane, donanımlı tek ve çift kişilik odalarda otel konforunda hizmet sunuyor. 

Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu yaptığı açıklamada, "486 yataklı hastanemizin her odası tek veya çift kişilik tasarlandı. Tuvaleti, banyosu, televizyonu olan çok özel, lüks bir hastane yapıldı" dedi. 


BİLİM YUVASI HALİNE GELECEK

Yaklaşık 1,5 milyon hastaya hizmet verildiğini ve bunun 2,5 milyona kadar çıkacağını aktaran Memişoğlu, "Burası aynı zamanda uzman yetiştireceğimiz bir yer olacak. Burayı Türkiye'nin bilim yuvası haline getireceğiz. Bu hastane bizim için gurur kaynağı olacak" ifadesinde bulundu. 


Yeni Şafak 


Geri Dön