25 / 04 / 2024

Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açıldı!

Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açıldı!

Ümraniye Belediyesi, dikkat çekici bir tasarımla düzenleyip, belediye hizmet binasının girişinde yer alan Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışını seçkin konukların katıldığı bir törenle gerçekleştirdi.




Ümraniye Belediyesi, kültür ve sanatla alakalı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek; Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’ni hizmete açtı.


Kültür ve sanat adına yaptığı hizmetlerle adından sıkça söz ettiren Ümraniye Belediyesi, dikkat çekici bir tasarımla düzenleyip, belediye hizmet binasının girişinde yer alan Kültür ve Sanat Merkezi’nin açılışını seçkin konukların katıldığı bir törenle gerçekleştirdi.‘Sen İstanbul Olsaydın Keşke’ isimli fotoğraf sergisiyle açılan sergi salonunda, Ahmet Zeki Okur, Attila Küntüz, Abdülkerim Dinç ve Nurullah Genç’in İstanbul temalı fotoğrafları sanatseverlerin beğenisine sunuldu.


Sergi salonunun açılışına Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Türkân Öztürk, Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Mesut Özdemir, Ahmet Zeki Okur, Attila Küntüz, Abdülkerim Dinç, Nurullah Genç, Adapazarı Fotoğraf Amatörleri Derneği Başkanı Ahmet Zeki Okur, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Programın ilk konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Türkan Öztürk, “Heyecanlıyız, bizi yağmur diyip ummana daldıran hocalarımızla beraberiz. Onların inkişaf ettirdiği duygularla İstanbul’u farklı açılardan göreceğiz” dedi. Öztürk: “Bu akşam burada İstanbul’u görecek, duyacak ve dinleyeceğiz. Allah yaşamayı da nasip etsin” diyerek sözlerine son verdi.


Sergiye adını veren ‘Sen İstanbul Olsaydın Keşke’ şiirinin şairi, Prof. Dr. Nurullah Genç’in şiir dinletisiyle devam eden program; şairin kendi şiiriyle ilgili samimi anlatılarına da sahne oldu. Şiir dinletisine başlamadan evvel yaptığı konuşmasında Genç, “Bu sergi ve programı, içinde vatan ve millet tutkusu olan herkes görmelidir” dedi.


Nurullah Genç’in şiir dinletisinden sonra, Türk Sanat Müziği sanatçısı Tuğba Aydın, ‘Yedi Tepeye Yedi Şarkı’ temalı dinletisiyle konuklara müzik ziyafeti verdi.


Geri Dön