19 / 04 / 2024

Ümraniye Modern East AVM'nin iskanı var mı?

Ümraniye Modern East AVM'nin iskanı var mı?

Ümraniye Belediyesi, 171 işyerine gönderdiği tebligatta, 19 Mayıs’ta açılan AVM’nin iskanı olmadığı gerekçesiyle 15 gün içinde tahliyesini istedi.



Ümraniye Belediyesi, kamuoyunda “Fetullah Gülen cemaatinin finansörü” olarak bilinen Ali Katırcıoğlu’na ait Modern East AVM’nin açılışına iskanı olmamasına rağmen önce göz yumdu. Darbe girişimi olunca paniğe kapılıp tahliye kararı çıkardı.


Ancak belediyenin garip tutumu bununla da bitmedi. FETÖ soruşturması kapsamına alınan AVM için şimdi de ruhsat işlemlerini yeniden başlatıp, faaliyetten men işlemlerini durdurdu. Modern East AVM’nin (Alışveriş Merkezi) 3 aydır iskansız faaliyetine müsadeeden Ümraniye Belediyesi, darbe girişimi sonrası telaşla aniden tutum değiştirip tahliye için harekete geçti. FETÖ finansörü olduğu iddia edilen Ali Katırcıoğlu’na ait şirket bünyesindeki AVM yapı kullanma izin belgesi çıkartmamıştı. Ümraniye Belediyesi, 171 işyerine gönderdiği tebligatta, 19 Mayıs’ta açılan AVM’nin iskanı olmadığını yeni öğrenmiş gibi ifadelere yer verip 15 gün içinde tahliyesini istedi. Bunun üzerine Akasya Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş 11 Ağustos tarihli dilekçe ile Ümraniye Belediyesi’nden Yapı Kullanım İzin Belgesi alınması süresinin uzatılmasını talep etti.


BÜTÜN YOLLAR AÇILDI

15 gün önce binanın boşaltılmasını isteyen belediye bu kez binanın sahibi Akasya Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yapı Kullanım İzin Belgesi alınması için yaptığı ek süre talebini aynı gün jet hızıyla kabul etti. Ümraniye Belediyesi tarafından Akasya Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye geçtiğimiz gün gönderilen yazıda şöyle denildi: “İlgili dilekçenize konu, Yapı Kullanım İzin Belgesi’nin alınması için 30.09.2016 tarihine kadar ek süre verilmesi talep edildiğinden faaliyetten men işlemleri durdurulmuş olup, Yapı Kullanım İzin Belgesi (iskan) ruhsatlandırma işlemlerine devam edilecektir."


BELEDİYE RUHSAT VERMEMİŞTİ

Modern Alışveriş Merkezi 19 Mayıs günü açıldı. Ancak Ümraniye Belediyesi, kendisine başvuran işletmecilere işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı vermemişti. Gerekçesi ise binaya ait herhangi bir yapı kullanma izin belgesi (iskan) bulunamaması idi. Yapılan Tebellüğ ilmu haberleriyle de işletmecilerin binayı 15 gün içinde boşaltmaları istenmiş, aksi takdirde ise ruhsatlandırma işlemlerine devam edilemeyeceğinden işyerlerinin faaliyetten men edileceği belirtilmişti.


Yeniçağ


Geri Dön