29 / 03 / 2024

Ümraniye'de konut fiyatları yüzde 56 arttı!

Ümraniye'de konut fiyatları yüzde 56 arttı!

Üsküdar-Çekmeköy arasını 27 dakikaya düşürecek metro hattı, 3. Köprü ve Finans Merkezi’nin etkisiyle Ümraniye’de gayrimenkul fiyatları son iki yılda tırmandı. Satılık konut fiyatları yüzde 56 artışla 2 bin 160 liradan, 3 bin 395 liraya çıktı.



Üsküdar-Çekmeköy arasını 27 dakikaya düşürecek metro hattı, 3. Köprü ve Finans Merkezi’nin etkisiyle Ümraniye’de gayrimenkul fiyatları son iki yılda tırmandı.

 

İstanbul’da ulaşımı kolaylaştırmak için hayata geçirilecek 3. Köprü ve metronun yanı sıra, Ataşehir’de inşa edilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Ümraniye’de ticari gayrimenkul ve emlak fiyatlarını adeta tırmandırdı. İlçede, 2014 yılında metrekaresi 2 bin 857 lira olan satılık ofisler, bu yıl şubat ayında yüzde 87’lik artışla 5 bin 328’e yükseldi. 


Satılık konut fiyatları ise söz konusu dönemde yüzde 56 artışla 2 bin 160 liradan, 3 bin 395 liraya çıktı. Üsküdar-Çekmeköy mesafesini 27 dakikaya indirecek olan Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattının yıl sonunda tamamlanması bekleniyor. Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe-Çekmeköy hattından ileride Sultanbeyli ve Taşdelen üzerinden Sabiha Gökçen Havaalanı’na uzatılması düşünülüyor.

 

 

CADDE İLE YARIŞIYOR

 

Metro hattının geçtiği ilçede ticari proje gerçekleştiren Fera Grup Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Yedikardeş, bölgedeki değer artışını ve yeni çalışmalarını anlattı.  Ümraniye’nin en önemli caddelerinden Alemdağ’da Fera Business Ümraniye projesine başladıklarını açıklayan Emrullah Yedikardeş, “Burada 80 ofis, 12 ticari brim bulunuyor. 18 bin metrekarelik bir inşaat alanı var. Bölgedeki kentsel dönüşüm haricinde imal edilebilecek son boş arsa. Burası öncelikle eski yapı stoklarıyla dolu, ancak bir o kadar da değerli bir alan. Bağdat Cadddesi’ni geçer bir özelliği var” diye konuştu. İnşaat aşamasındaki projenin, bu yıl sonu açılması planlanan Ümraniye-Sancaktepe metro durağına yürüme mesafesinde bulunduğunu söyleyen Yedikardeş, “Bu projemizi de 2016 yılı sonunda teslim etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

 

 

BANKALAR ALIYOR

 

Ümraniye’deki projede ön satışlara da başladıklarını açıklayan Yedikardeş, kat kat satış yaptıklarını söyledi. Yedikardeş, şöyle devam etti: “Ön talepte şunu gördük. 100 metrekare, 120 metrekare ofis alanı almak isteyenler oldu. Baktık bu talepler birikti. İki katı tek tek satışa açalım dedik. Tek tek satışlarda da 5. ve 6. katı açtık. Bir katta 8 ofis var. Bir katın satışını tamamladık. Ağırlıklı hastaneler, hukukçular, sigortacılar ve bankalardan talep geldi. Bazı bankaların iki-üç katı satın alma talepleri oldu.”

 

 

METREKARE FİYATLARI 2850 DOLAR

 

Fera Business Ümraniye’de satış üzerinde gittiklerini söyleyen Emrullah Yedikardeş, “Toplu kiraya da verebiliriz. Bugünden alıp devam etmek isteyenler var” dedi. Metrekare satış fiyatlarının şu anda 2 bin 850 dolar + KDV olduğunu açıklayan Yedikardeş, “Bölgeye nazaran fiyatlar düşük. Bölgede 3 bin-4 bin dolarlardan bahsedilirken, bizde 2 bin 850 dolar. Yatırımcı avantajlı görüyor ve yıl sonunda da belli bir karlılığa ulaşmayı hedefliyor. Bizim yapmayı planladığımız yatırım 35 milyon lira” dedi.  Metronun yanı sıra 3.Köprü ve İstanbul Uluslararası Finans Merkezi çalışmalarının da bölgeyi değerlendirdiğini söyleyen Emrullah Yedikardeş, metro açıldıktan, İstanbul Finans Merkezi ve 3.Köprü tamamlandıktan sonra fiyatların çok daha farklı olacağını sözlerine ekledi.

 

 

YATIRIMCININ YENİ ADRESİ

 

İstanbul Finans Merkezi, metro ve 3.Köprü bağlantı yollarına yakın konumda bulunan Ümraniye, yatırımcıların ilk adresi olmaya başladı. Bölgede satılık ticari gayrimenkul fiaytları son iki yılda yüzde 87 arttı. Ulaşım yollarının çeşitlendiği ilçeye, Finans Merkezi de canlılık getirdi. Günde 1.5 milyon kişi taşıyacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunda ise çalışmalar halen devam ediyor. Metro hattında toplam istasyon sayısı da 16 olarak belirlendi.


Karar


Geri Dön