26 / 04 / 2024

Ümraniye'de otopark yeri ticaret alanı oluyor! İmar planı askıda!

Ümraniye'de otopark yeri ticaret alanı oluyor! İmar planı askıda!

Ümraniye Atatürk Mahallesi Alemdağ Caddesi ile Sütçü İmam Caddesi arasında bulunan otopark-yeraltı otoparkı alanı, ticaret alanı oluyor... İstanbul Büyükşehir Belediyesi, imar planını askıya çıkardı. İşte o plan...



Ümraniye de otopark yeri ticaret alanı oluyor! İmar planı askıda!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Atatürk Mahallesi'ndeki otopark alanının ticaret alanı olarak değiştiren imar planı tadilatını askıya çıkardı. Ümraniye İlçesi, Atatürk Mahallesi, 7 pafta, 779 ada, 58 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatına göre; Ümraniye Belediyesi imar kayıtlarında otopark-yeraltı otoparkı olarak görülen alana ticari proje inşa edilebilecek. 


Büyükşehir, 28611 dosya numaralı imar planı tadilatını 13 Eylül 2014'te onayladı ve ilanen 08 Ocak 2015 Perşembe günü askıya çıkardı. Ümraniye Atatürk Mahallesi, 7 pafta, 779 ada, 58 parselin imar planı tadilatı 06 Şubat 2015 tarihinde askıdan indirilecek.


Ümraniye de otopark yeri ticaret alanı oluyor! İmar planı askıda!


Ümraniye İlçesi sınırları içinde Alemdağ Caddesi ile güneyindeki Sütçü İmam Caddesi arasında kalan ve Alemdağ Caddesi'ne paralel Göktepe Sokak'ı kesen PTT Sokak ile Muhtar Sokak arasında kalan park-yeraltı otopark alanının bir kısmını kapsayan 58 parsel ticaret alanı oluyor. Toplam 851,59 metrekare yüzölçümüne sahip Park-Otopark Alanı'nın yola terki bulunuyor. 


Plan notları!


1- Plan onama sınırı Ümraniye İlçesi, Atatürk Mahallesi , 7 Pafta 779 Ada, 58 Parseli kapsamaktadır.


2- Plan onama sınırı içindeki alan, "Ticaret Alanı" ve yol alanıdır. 


3- "Ticaret alanı"nda ön-arka-yan bahçe çekme mesafesi3.00 metre olup, bitişik nizam, 5 kat yapılaşma koşulları geçerlidir. 


4- Planlanan alanda, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanmadan uygulama yapılamaz. 


5- Planlama alanında, uygulama aşamasında ayrıntılı jeolojik ve jeotekhik zemin etütleri yapılacak ve getirilecek tedbirlere uyulacaktır.


6- Yürürlükteki ilgili deprem, sığınak, otopark vb.) tüm yönetmelik hükümlerine uyulacaktırb 


7- Açıklanmayan hususlarda Mer'i İmar Planı ve Mer'i İmar Yönetmeliği hükümleri geçerlidir.


Ümraniye Belediyesi'nin imar kayıtlarındaki 1/1000 ölçekli plan notları!


1- Mer'i İmar Planı ve mevzuatına uygun olarak boş arsa için inşaat şartları aşağıda gösterildiği şekilde tanzim edilerek imar durumu ile yalnız proje tanzim edilebilir, inşaat yapılamaz. Bu imar durumunun süresi 1 yıl olup, imar planında ve mevzuatında bir değişiklik olması halinde hiçbir hak iddia edilemez.


2- Yapı ruhsatı müraacatı esnasında İSU' den alınacak tasdikli fosseptik veya kanal projesi, ısı yalıtım projesi ve raporu, zemin etüd raporu, itfaiye onayı, Kadastro Müdürlüğünden alınacak röperli kroki, bloğun çekme mesafelerini gösterir inşaat istikamet rölevesi, tabii zemin ve yol kotları gösterir plan kotesi, gerekli görüldüğü takdirde muhtelif en-boy kesitleri ve detay projeleri mimari ve statik projelere eklenecektir.


3- İMAR UYGULAMASINA İLİŞKİN GENEL HÜKÜMLER

 

3.1. Parselin yüz aldığı yol imar kanunun 23. maddesine tabi olup, Müdürlüğünden ilişiği kesilmeden uygulama yapılamaz.


3.2. Afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik ile yürürlükteki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Otopark ve Sığınak Yönetmeliklerine göre uygulama yapılacaktır.


3.3. Yola terk ve kamuya ayrılan kısımlar kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz.


3.4. Belirlenemeyen yol genişlikleri ile kadastral sınırlar göz önünde bulundurularak, terk, satın almalar ve blok ebatları inşaat istikamet rölevesi belirlenecektir.


3.5. İlgilisinin sunduğu evraklara, uygulama imar planına ve imar planı notlarına göre tanzim edilmiş olan imar durumu, yapılanma şartlarını göstermekte olup söz konusu parselin kapsayan, ifraz işlemlerinden kaynaklanan ve imar uygulamalarını etkileyen işlemler 18. madde uygulama bürosunun sorumluluğundadır.


3.6. Zemin Etüdü yapılmadan uygulama yapılamaz.

Ümraniye Atatürk Mahallesi 7 pafta, 779 ada, 58 parselin imar planı tadilatını indirmek için tıklayın!


Geri Dön