25 / 04 / 2024

Ümraniye'de ticari gayrimenkul yüzde 40'a ulaştı!

Ümraniye'de ticari gayrimenkul yüzde 40'a ulaştı!

Anadolu Yakası'nın en eski bölgelerinden birisi olan Ümraniye'ye yatırımcıların talebi giderek artıyor. 3'üncü köprünün bölgeye yalan bir noktadan geçecek olması talebi tetiklerken, bölgenin finans merkezlerine olan yakınlığı da yatırımcının ilgisini çeki



Bölgede devam eden bir çok ticari gayrimenkul projesinin olduğunu söyleyen Retürk Seçkin Acentesi Broker'ı Hasan Topçu, 'Bir çok lüks marka Ümraniye'de yer kapma yarışına başladı. şžu anda oranı yüzde 30 olan ticari gayrimenkul oranı 3 yıl içerisinde yüzde 40'ı geçecek. Bölgede devam eden konut projeleri ise lükse kayıyor' diye konuştu.

Fiyatlar yüzde 10 arttı

Ümraniye bölgesindeki daire fiyatları hakkında bilgi veren Topçu, 'Ümraniye'de şuan daire fiyatları 110 bin TL' den başlayıp, 2 milyon liraya kadar çıkıyor.

Ümraniye'de her bütçeye göre daire olması sebebiyle kiralık daire piyasası diğer semtlere göre daha sakin seyrediyor. Sezonu olması gereği şu dönemlerde bir miktar hız kazandı. Kiralık rakamlarda ise 550 TL'den 2.500 TL' ye arasında bulunuyor. Son dönemlerde demir ve çimentonun yükselişiyle metre kare birim fiyatlarında yüzde 10'luk bir yükseliş oldu' diye konuştu.

İmalat devam ediyor

'Ümraniye bölgesinde tahminen 500 bin konut bulunuyor. Son 7 yılda ortalama 17 milyon inşaat ruhsatı verildi. Arz ve talebin yüksek olduğu Ümraniye bölgesinde imalat hızla devam ediyor. Artık boş arsa kalmaması sebebiyle ve yeni imar planları sayesinde insanlar site yaşantısına sürüklendi. Böylelikle özel sektör kanalıyla kentsel dönüşümler gerçekleşmeye başladı. Eski yapılanmalar yıkılarak yerini yeni inşaatlara bırakıyor.'

Lüks konuta yöneldi

Ümraniye'de inşaat çalışmaları yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Retürk Seçkin Acentesi Broker'ı Hasan Topçu, 'Yapılan çalışmalar teknolojik imkanların en üst düzeyde kullanılması ile gerçekleşiyor. İlçe genelinde yapımı süren yaklaşık 4 bin inşaat var. Diğer bir önemli nokta ise, Ümraniye'de yapılan konutların yüzde 80'inin 'lüks konut' niteliği taşımasıdır. Yine imar iyileştirmeleri ile vatandaşların doğal zeminde kentsel dönüşümü gerçekleştirmesi sağlandı ve sağlanmaya devam ediyor. Bu gelişmeler büyük inşaat şirketlerinin dikkatini çekti ve hepsi birer ikişer burada büyük çaplı projelere başladı. Sürdürülen çalışmalarla Ümraniye'ye olan ilgi her geçen gün artıyor' dedi.

3'üncü köprü avantajını kullanacak

ÜMRANİYE'deki ticari gayrimenkuller hakkında bilgi veren Retürk Seçkin Acentesi Broker'ı Hasan Topçu, şunları söyledi: 'Ticari gayrimenkuller Ümraniye'nin yüzde 30'unu kapsıyor. İstanbul'da güçlü ticari talebinin zirve yaptığı nokta Alemdağ Caddesi oldu. Prim açısından Ümraniye daha iyi bir noktada. Finans Merkezi Ümraniye sınırlarında. Önemli olan finans merkezinin neresi ile entegre olacağı. Kapısı ve girişleri Ümraniye tarafına yapılırsa civardaki projelere ekstra faydası olacak. Önümüzdeki dönemde de Ümraniye'nin projeleri bulunan alışveriş merkezleri, finans merkezleri ve markalı konutlarla yatırımcının ve tüketicinin dikkatlerini üzerine çekeceğini, ayrıca köprülere yakınlığı ve Üsküdar-Ümraniye-çekmekoy metrosu yapımıyla Ümraniye, İstanbul'un gözde semtlerinden biri olma yolunda ilerleyeceğini öngörüyoruz.'

Son 5 yılda talep arttı

Ümraniye' son dönemde talebin ciddi oranda artış gösterdiğini söyleyen Retürk Seçkin Acentesi Broker'ı Hasan Topçu, şöyle konuştu: 'Büyüme trendine gayrimenkul sektöründe yatırım yapan yatırımcıların değerlendirmemesi gibi bir durum olamazdı. Özellikle son 5 yıldır müşterilerimizden yatırıma yönelik konut ve ticari gayrimenkul taleplerinde daha fazla talep alıyoruz. Yatırımcıların ve tüketicinin Ümraniye'yi tercih etmesindeki en önemli nedenler ulaşım rahatlığı ve yeni nazım imar planlarının getirdiği rahatlık son dönemlerde Ümraniye'yi olduğundan daha ileri taşıyacak ciddi projeler hayata geçti. Bunların içerisinde özel bir üniversite, Sur Yapı Exen Projesi, Bu Yaka Residence, Sultan Ahmet Meydanı, metronun geçişi, bir çok alışveriş merkezi ve finans merkezleri projeleri bulunuyor.

Lüks markalar AVM'lerden yer kapmak istiyor

Ümraniye'nin İstanbul'un yükselen bir değeri olması sebebiyle alışveriş noktasında cazibe merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Topçu, 'Ümraniye'de ticaret nüfus artışı beraberinde gayrimenkuldeki arz ve talep dengesini de değişti. Özellikle son yıllarda bölgedeki gelişmeler doğrultusunda talep, arzın önüne geçmiş. Bu da gayrimenkul fiyatlarının yükselmesi anlamına geliyor. Son dönemde sektörün büyük markalarından çok ciddi talepler alıyoruz. Herkes bu bölgede yer almak istiyor' dedi.
Hürriyet

Ümraniye'yi gökyüzünden görmek için tıklayınız

Geri Dön