29 / 03 / 2024

Ümraniye'de toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi!

Ümraniye'de toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 4 yeni parkın açılışı ve 7 temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirildi.



Ümraniye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 4 yeni parkın açılışı ve 7 temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleştirildi. 


Bakan Güllüce; “ Bugünkü Ümraniye geçmişteki Ümraniye’den çok daha farklı” dedi.

Son 11 yılda başarılı projelerle ilçeye 250’yi aşkın kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediyesi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken Necip Fazıl Mahallesi Sosyal Market ve Aşevi, Mehmet Akif Mahallesi Muhtarlık ve Bilgi Evi, Esenkent Mahallesi Muhtarlık, Kültür ve Eğitim Merkezi ile Elmalıkent Mahallesi Muhtarlığı’nın temel atma töreninin yanı sıra yeni yapılan Mehmet Akif Mahallesi Tezcan Caddesi üzeri parkı, Aşağı Dudullu Mahallesi Göztepe Caddesi üzeri parkı, Şerifali Mahallesi İbrahim Hakkı Sokak üzeri Parkı, Esenkent Mahallesi parkı açılışları Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin teşrifleriyle gerçekleşti. 


Toplu açılışların yapıldığı Necip Fazıl Mahallesi Adil Amca Parkı’nda yapılan törene Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve eşi Saliha Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ve yönetimi,  Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce,  AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Esma Ersin, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun ve yönetimi, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Ümraniye Necip Fazıl Mahallesi Muhtarı Kadir Delibalta, “Mahallemizde böylesine güzel bir eser yapıldığı için Belediye Başkanımız Sayın Hasan Can’a ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Biten ve yapılacak olan eserler hakkında teknik bilgiler veren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, “ 2004 yılından bu yana geçen 11 yıllık süre içerisinde Ümraniye’ye Başkanımızın talimatlarıyla 250’yi aşkın kalıcı eseri kazandırdık. Bugünde 7 farklı hizmet binasının temel atma törenini, 4 yeni parkında açılışını gerçekleştireceğiz” dedi. 


Ejder Batur, “Sosyal Yardım Müdürlüğü’müzün fakirlere ve garibe yaptığı yardımların hizmet kalitesini arttırmak adına bugün içinde bulunduğumuz Necip Fazıl Mahallesi Sosyal Market ve Aşevi ile daha fazla hizmet edebilmeyi amaçlıyoruz. Sosyal Market ve Aşevi; 2700 m² kapalı alana sahip, 2. bodrum katında aşevine ait depolama alanlarımız var. 1. bodrum katında aşevimiz, zemin katında Sosyal Marketimiz, 1. asma katında Sosyal Markete ait çalışma ofisleri ve yine 1. katında çok amaçlı salon, 2. asma katında da mescidler bulunuyor. 12 saatte 4 çeşit olmak üzere 10 bin kişilik yemek çıkartma kapasitesine sahip modern ekipmanlarla donatılmış aşevi yapıyoruz. Temel atma törenini gerçekleştireceğimiz bir diğer nokta olan Mehmet Akif Mahallemizde Muhtarlık ve Bilgi Evi inşa ediyoruz. Zemin katında; muhtarlık ve bilgi evimizin girişi ve üst katında da bilgi evimiz bulunuyor. Esenkent Mahallesi’nde bulunan Muhtarlık Kültür ve Eğitim Merkezi ise yaklaşık 700 m² kapalı alana sahip. Bir bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kattan oluşuyor. Son olarak Elmalıkent Mahallesi’nde bulunan tek katlı bir Muhtarlık hizmet binası yapıyoruz. 4 yeni park açılışımızın da hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Siyaset bir hizmet makamıdır diyerek sözlerine başlayan Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Esma Ersin, “Doğduğunuz, büyüdüğünüz yerleri daha iyi yerlere getirme çabasıdır. Bu mukaddes görevi hakkıyla yerine getiren Sayın Belediye Başkanıma, bende bir Ümraniyeli olarak teşekkürlerimi borç bilirim. Yaptıkları ve bundan sonra yapacakları gözler önünde! Bundan bir 15 yıl öncesi Ümraniye ile bağdaşmayacak şekilde muazzam eserler yaptığı için kendisine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.


Programda kısa bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye ilçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu yaptığı konuşmasında, “Bugün burada 11 eserin ortaya çıkışı ile alakalı törene katılıyoruz. Bugün itibari ile Sayın Cumhurbaşkanımız Hakkari’ye gidiyor. Ve Hakkari havalimanı’nın açılışını gerçekleştirecek. Milletimizin, devletimizin ilerlemesini istemeyen bütün engellemelere rağmen, bugün Hakkari’de havalimanımızın açılışı yapılıyor. Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise akşama Çekmeköy’de bir açılış törenine katılacak. Bu kadar açılış, bu kadar eser ve Hakkari havalimanı yapılıyorken, ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor; Birileri konuşuyor, AK Parti kadroları yapıyor. Bugün burada bu güzel eserleri ortaya çıkartan başta değerli Belediye Başkanımız Hasan Can’a ve onun tüm ekip arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye de toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi!

BAŞKAN HASAN CAN; “BUGÜN BİZİM BAYRAM GÜNÜMÜZDÜR”


Yaptıkları eserleri ve insanların memnuniyetini görmekten fevkalade bahtiyarlık duyduklarını ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Rabbim bu hizmet çizgisini, milletimizin takdir duygularını ve sevgilerini daim eylesin! Geriye dönüp baktığımızda AK Partinin Türkiye’de yaptığı, hizmetleri çok net bir şekilde görebiliyoruz. Türkiye artık ufuktaki vizyonunu büyüten, ve büyük düşünen bir ülkedir. Bundan 13 yıl önce Türkiye itibarı sıfırlanmış, dünya milletleri arasında sözü geçmeyen bir ülke konumundaydı. Ama artık bugün farklı bir yerdeyiz” dedi. Bugün bizim bayram günümüzdür diyen Başkan Hasan Can, “Sayın Bakanımızın teşrifiyle 4 tane yeni parkımızı ve 7 tane de hizmet birimimizin temelini atıyoruz. Necip Fazıl Mahallesine yapılacak olan Sosyal Market ve Aşevi’nin mevcut aşevinden daha donanımlı bir market olacaktır. Vatandaşlarımız bu Sosyal Market’e gelerek, kendilerine verilen Sosyal Destek Kartı ile yüklenen puana göre diledikleri gibi alışveriş yapabiliyorlar. Alışveriş sonrası ise servis araçlarımız ile evlerine bırakılıyorlar. Şimdide bu hizmetimizi Ümraniye’nin 4 farklı noktasına taşıyacağız” dedi.


Kentsel dönüşüme de değinen Başkan Hasan Can, “ Vatandaşımıza imarda cazip şartlar oluşturmak suretiyle, eski binaları yıkıp yenilerini yapmalarını sağlayan bir projeyi 10 yıldan beri hayata geçirdik. Ümraniye’ye yapılan binaların %55-60 civarındaki kısmı, bizim zamanımızda yapıldı. 11 yıl boyunca Ümraniye’de bir tane bile gecekonduya seçim dönemleri de dâhil olmak üzere müsaade etmedik. Şuanda ise 2B arazilerinin % 70’i tapusunu aldı. Arkadaşlarımızın şuanda tamamlanan yerlere vereceği imar uygulaması ile ada bazında projelerle; daha güzel, daha sağlıklı binaların yapılmasını ve kentsel dönüşümü tamamlamış olacağız. Son olarak katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah bu güzel insanların hizmetini daim eylesin. Ve milletin gönlündeki bu sevgiyi devam eylesin” diyerek sözlerini noktaladı.


Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek ise yaptığı konuşmasında, “ Necip Fazıl mahallemizde bir mutlu günümüzde daha, Sayın Bakanımızın da katılımıyla hep birlikteyiz. Vatandaşlarımızın eğitimle, sağlıkla, alt yapıyla, güvenlikle ilgili ve değişik kamu hizmetleriyle ilgili birçok ihtiyaçları var. Bu çerçevede bir yandan bakanlıklara bağlı genel bütçeye ait kuruluşlar aracılığıyla yatırımlar yapılırken, bir yandan da gerek Büyükşehir Belediyemizin gerekse Ümraniye Belediye Başkanlığımızın yatırımlarıyla vatandaşa en iyi hizmeti vermeyi amaçlayan tesisler açılıyor. Yapılan hizmetlerin hayırlı uğurlu olmasını, temeli atılacak tesislerimizin de bir an önce tamamlanarak hizmete sunulmasını temenni ediyor ve bu hizmetlerde katkısı bulunan başta Belediye Başkanımız olmak üzere idarecisinden, işçisine emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum." diyerek sözlerini noktaladı.


BAKAN İDRİS GÜLLÜCE; “ÜMRANİYE ARTIK MODERN YAPISIYLA DİĞER İLÇELERE ÖRNEK TEŞKİL EDEN BİR İLÇEDİR”


Site hayatının getirdiği olumsuzlukları dile getirerek sözlerine başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “ Bizim toplumumuzda komşuluk hayatı, hasta ziyareti denilen bir kavram var. Ancak batılı toplumlarda bu siteleşme sebebiyle sadece kendisini düşünen, aile hayatı olmayan insanların sayısı giderek artıyor” dedi. Eski Türkiye ile ilgili en güzel örneklerden birisinin Ümraniye olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, geçmiş iktidarlar döneminde Hekimbaşı’nda patlayan çöplükte 38 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bugünkü Ümraniye’nin geçmişteki Ümraniye’den çok farklı olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, ”Ümraniye artık modern yapısıyla diğer ilçelere örnek teşkil eden bir ilçedir” dedi. Yaptığımız hizmetlerle alakalı olarak saatlerce konuşup anlatacağımız şey var diyen Bakan Güllüce, “ Birçok işi yapmaktan, yaptığımız işi anlatamıyoruz. İşi anlatma noktasında eksiğimiz var” dedi. Güllüce, “ Türkiye sadece kendi vatandaşına değil, 2 milyon esed zulmünden kaçmış insana da hizmet eden güçlü bir Türkiye haline geldi. Allah bu gücü azaltmasın. Allah bize öyle bir güç versin ki, Dünya’da nerde zulme uğrayan birisi varsa bize sığınsın. Biz ona bakalım” dedi.


Son olarak Bakan Güllüce, “Ümraniye’de yapılan bir çok çalışmadan dolayı Başkan Hasan Can’ı ve teknik ekibini tebrik ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Bakan Güllüce, konuşmaların ardından, 7 hizmet binasının temel atma töreni ile 4 yeni parkın açılış törenini canlı olarak Adil Amca Parkı’nda gerçekleştirdi. Mehmet Akif, Esenkent ve Esenşehir mahallelerinde bulunan Belediye Başkan Yardımcıları Adil Amca Parkı’ndaki tören alanına bağlandılar. Güllüce, daha sonra yine Ümraniye Belediyesi tarafından 11 yıldır düzenlenen ve geleneksel hale gelen Resim, Hikâye ve Şiir yarışmalarının ödül törenine teşrif etti.



Geri Dön