19 / 04 / 2024

Ümraniye'ye ilahiyat yurdu ve cami inşa ediliyor!

Ümraniye'ye ilahiyat yurdu ve cami inşa ediliyor!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Semerkand Vakfı Dudullu Şubesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Müftülüğü’nün destekleriyle inşa edeceği İlahiyat Yurdu ve Caminin Temel Atma Töreni’ne katıldı.




Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Semerkand Vakfı Dudullu Şubesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Müftülüğü’nün destekleriyle inşa edeceği İlahiyat Yurdu ve Caminin Temel Atma Töreni’ne katıldı.


Başkan Hasan Can, Semerkand Vakfı Dudullu Şubesi üyelerinin davetiyle, Semerkand Vakfı Dudullu Şubesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Müftülüğü’nün destekleriyle inşa edeceği İlahiyat Yurdu ve Caminin Temel Atma Töreni’ne katıldı. Temel atma törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çarkıoğlu, Semerkand Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bahardıoğlu, AK Parti Ümraniye Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Semerkand Vakfı Dudullu Şubesi Başkanı Serdar Uçukoğlu, Semerkand Vakfı şube müdürleri ve heyetleri, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Modoko Camii İmamı Hüseyin Güleç’in Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Semerkand Vakfı Dudullu Şubesi Başkanı Serdar Uçukoğlu: “Vakfımızın her şubesi gibi, bulunduğumuz bölgede vatana millete hayırlı olması için talebeler yetiştirmeye devam ediyoruz. İlahiyat Yurdu ve Cami Temel Atma Töreni’ne teşriflerinin yanında; inşaat hafriyatını alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a, yapım aşamasında bize destek olacak olan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a, yardımlardan dolayı müftümüze, cami imamlarımıza ve tüm Ümraniyelilere şubemiz adına teşekkür ediyorum” dedi.


Ardından bir konuşma gerçekleştiren Semerkand Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bahadıroğlu, “Vatanın ve milletin ıslahı için gayret eden talebelerimiz, siz destekçilerimize dua ediyorlar. Semerkand için çalışanlar çoğu kez kendilerinden feda edip talebelerimize destek oluyorlar. Bu sebeple, emeği geçen bütün kardeşlerimize ve siz değerli dostlarımıza ‘Allah razı olsun’ diyorum” dedi.


BAŞKAN HASAN CAN: “NESLİMİZİ BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERLE KUŞATMALIYIZ”


Sonrasında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Geleceğe bakarken mutlu olacağımız bir hizmetin iptida noktasındayız” dedi. Müslüman coğrafyalarda tarihten bugüne yaşanan zorlukları ve ümmetin bu zorlukların üstesinden imanıyla geldiğini anlatan Başkan Hasan Can, birlik beraberlik vurgusu yaptı. “Müslüman coğrafyalarda yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan kardeşlerimize yardım etmek bizim millî görevimizdir” diyen Başkan Hasan Can, “Neslimizi iman, ihlas ve maneviyatla yani bizi biz yapan değerlerle kuşatmak suretiyle ve sabırla inşa etmek mecburiyetindeyiz. Kimin elinde ne kadar imkân varsa; devlet, millet, STK’lar ne şekilde destek olabiliyorsa, geleceğimiz olan neslimizi inşa etmeliyiz. Devletimiz ve milletimizle birlikte biz de bu uğurda elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bugün bir araya gelmemize vesile olan yurt ve caminin temel atma töreninde, Rabbimden bize güç, kuvvet ve bu güçleri birleştirecek şuur vermesini niyaz ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.


Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise konuşmasında, “Temel atma töreninde bulunduğumuz yurt ve caminin Ümraniyelilere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hayrı nesilden nesile aktarılan bu hizmetlere katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duasıyla temel atma töreni son buldu.



Ümraniye Belediyesi



Geri Dön