28 / 03 / 2024

Ünal Aysal, otel ve gayrimenkul için düğmeye bastı!

Ünal Aysal, otel ve gayrimenkul için düğmeye bastı!

Ünal Aysal bu hafta İsviçrenin ünlü kayak merkezi Crans Montanadaki dağ evini adres göstererek İstanbulda iki yeni şirket kurdu: İlki Unit Turistik Tesisler Otel İşletmeciliği ve 2ncisi de Unit Gayrimenkul Yatırımları...



Aysalın bu hafta dolaylı olarak kurduğu bir de 3. şirket var: Boğaz Elektrik Üretim... Bu son şirketin kurucuları arasında Ünal Aysal olmasa da, patronu olduğu Belçika merkezli Unit Group ve damadı Cem Şirin var.

Ünal Aysalın Unit Groupunun ana işi enerji santralları kurmak ve ürettiği elektriğin ticaretini yapmak. Grubun Türkiyede inşaat halinde 2.5 milyar dolarlık enerji projesi var.

Kızıyla yatırımları kesişti...
Yeni kurulan Boğaz Elektrik Üretim şirketinin de elektrik enerjisi üretmek amacıyla her türlü tesisi kurmak, işletmeye almak veya devralmak amacında olduğu belirtiliyor.

Unit Groupun önemli bir yatırım alanı da turizm. Portföyünde, İstanbul Bebekteki Les Ottomans ile Antalyadaki Hotel MaBiche gibi yatırımlar var. Ünal Aysalın bu hafta kurduğu ilk şirket olan Unit Turistik Tesisler Otel İşletmeciliği şirketinin turizm alanında yatırımlara yönelik olduğu belirtiliyor. Yeni kurulan 2. şirket olan Unit Gayrimenkul Yatırımlarının alanına ise yurtiçi ve yurtdışında gayrimenkul alım satımı ile her tür inşaat projesi giriyor.
Ünal Aysalın kızı Ala Aysal Şirin de geçen ay kurduğu Ulus Gayrimenkul Yatırımları şirketiyle aynı alanda yatırım için kolları sıvamıştı. Ulus Gayrimenkulün başında Ala Aysal Şirinin eşi Cem Şirin var.

Sophia Lorenin favorisi...
Ünal Aysalın bu haftaki yatırım atağında en dikkat çeken nokta iki şirketini kurarken verdiği ev adresi oldu. Yurtdışında Belçikada iki evi, New Yorkta bir dairesi olan Aysalın İsviçrenin meşhur kayak merkezi Crans Montanada da bir dağ evi bulunuyor. Alplerin kalbinde yer alan ve kayak yarışlarına da sahne olan Crans Montanada, Roger Mooredan Sophia Lorene kadar bir çok ünlü ismin yıllarca oturduğu biliniyor.
Milliyet 


Geri Dön