16 / 04 / 2024

Ünal İnşaat yurtiçi ve yurtdışında toplam 600 bin metrekarenin üzerinde inşaat yaptı!

Ünal İnşaat yurtiçi ve yurtdışında toplam 600 bin metrekarenin üzerinde inşaat yaptı!

İnşaat sektöründe 18 yıldan bu yana faaliyet gösteren Ünal İnşaat, şimdiye kadar yurtiçi ve yurtdışında toplam 600 bin m2'nin üzerinde inşaat yaptı. Taahhüt eşlerini bırakıp İstanbul İNN markasını üreten şirket, İstanbul İNN Levent projesini geliştirdi




İnşaat sektöründe 18 yıldan bu yana faaliyet gösteren Ünal İnşaat, şimdiye kadar yurtiçi ve yurtdışında toplam 600 bin m2'nin üzerinde inşaat yaptı. Taahhüt eşlerini bırakıp İstanbul İNN markasını üreten şirket, İstanbul İNN Levent projesini geliştirdi. Şirket, kent merkezindeki ve sanayi  inşaat sektöründe ayakta kalmayı başaran şirketler daha çok inşaat taahhüt işleri yapan şirketler arasından çıkıyor. Bunlardan biri de son dönemde İstanbul İNN Levent projesini geliştirerek önümüzdeki ay lansmana çıkmayı planlayan Ünal İnşaat. 


1995 yılından bu yana inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ünal İnşaat, Libya, Kuzey Irak, Arnavutluk, İtalya dahil olmak üzere yurtdışında altyapı işlerine imza attı. 2005 yılından itibaren kurumsallaşmaya başlayan şirket, İstanbul İNN markasını yaratarak inşaat sektöründe markasıyla kalıcı olacak iddialı projelere imza atmaya başladı. 

İnşaat sektöründe 18 yılda 600 bin metrekarenin üzerinde inşaat yapan şirket, 2015 yılına kadar toplamda 1 milyon metrekare inşaat yapmayı planlıyor. 


Şirketin kurucusu olan Ahmet Ünal, geçtiğimiz yıllarda markalaşmak üzere ACM Gayrimenkul Geliştirme şirketini Mühir Köndel ve Gem Altıntaş'ı da ortak aldı. 

Merkezi lokasyonlarla ilgileniyor Bu şirketin kuruluşunun ardından İstanbul İNN markası ile projeler geliştirmeye başlayan ortaklar yeni projelerin peşinde koşuyorlar. Bomonti'de İstanbul İNN Bomonti ve ApartBomonti projelerini geliştiren şirket merkezi lokasyonlaı da yeni projeler geliştirecek. 


Ünal İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal, şu anda Levent İNN projesini ile birlikte İkitelli OSB'de 20 milyon dolarlık bir yatırımla bir iş merkezi inşa ettiklerini söylüyor, ikitelli "de toplam yatırımlarının yaklaşık 35 milyon doları bulacağı iki iş merkezi daha yapacaklarını belirten Ünal, yüzde 30'u için ön talep aldıkları 5 blok 650 daireden oluşacak olan Levent İNN projesinin lansmanının da mayıs ayında yapılacağını 

vurguluyor. Levent'in yeni yüzünde, Ünal inşaat Özler inşaat ortaklığında inşa edilen İstanbul İNN Levent Projesi'nde yerlerini alanlar kazanacaklar. 


İstanbul İNN Levent Projesi, konum olarak Tekfen Tower ve Levent Loft projelerinin hemen arkasında, Kanyona 350 metre ile en yakın konumda yerini alırken, Büyükdere Caddesi'ne 200 metre uzaklıkta Levent'in en iyi lokasyonuna sahip bulunuyor. 


200 milyon dolar hacimli İlk bloğun teslim tarihi içiıı 15 ay ön görülen ve 200 milyon dolar hacimli olan İstanbul İNN Levent projesi, 15 katlı tek blokta 135 konut & ofisten ve 5 blokta toplam 650 konut 8c ofisten oluşuyor. Bloklar da İlk 3 kat ofis olarak tasarlanırken, 2. ve 14. kat arasında konutlar bulunuyor. 

Ayrıca projede dış kapı kolları, asansör düğmeleri, rampalar, ortak kullanılan tüm ve özel mekanlar, her bireyin hayattan ve mutlultıktan eşit pay alabilmesi için kullanılması muhtemel bütün alanlarda 'Braille alfabesi' kullanarak görme engelliler için kolaylık sağlayacak ve engelsiz bina niteliğinde bir proje olarak hayata geçecek. 

Dünyanın en büyük ve saygın küresel mimarlık etkinliği WAF'da (Dünya Mimarlık Festivali ) finale kalan İstanbul İNN Levent projesinde yıkım başlarken lansman fiyatları ile ön satış yapılıyor. 

İnşaat sektöründe kalıcı olmak ve nitelikli projeler üretmek üzere İstanbul INN markasını yarattıklarına dikkat çeken Ünal, bu marka ile kentin merkezindeki lokasyonlaıda projeler geliştirmeyi hedeflediklerini de söylüyor. 

Kentsel dönüşüm kapsamında Levent'te yer alan projelerini uzun zamandan bu yana hayata geçirme konusunda çalışmalar yapan firma, bürokrasi nedeniyle planlanan tarihten bir yıl gecikmeli olarak projeyi hayata geçirebiliyor. 

Bürokrasi projeyi geciktirdi Kentsel dönüşüm çalışmalarının insanları ikna etme ve sonuç alma konusunda oldukça zor çalışmalar olduğuna işaret eden Ünal yaşadıkları sıkıntıları şöyle özetliyor: "Kentsel dönüşüm yaparken insanları ikna etmek için çok çaba sarf etmeniz gerekiyor. 

İnsanları tam ikna ettik derken akıllarını çelen kişiler ortaya çıkıyor. İnsanlar kendilerinin yapmaları halinde iki katlı bir ev yapabilecekleri yerler için bizden dört kat talebinde bulunabiliyorlar. Oysa onlardan biı kuruş bile almadan yeni evlere kavuşmalarını sağlıyoruz. 

İnsanları ikna ettikten sonra da bürokratik engeller ortaya çıkıyor. Biz IstanbulİNN Levent projesini bir yıl önce hayata geçirmeyi planlarken bir yıl geciktik." Biz bu proje için bir adada 53 kişiyi 5 adada da yaklaşık 200 kişiyi ikna ettik. O kadar zorlu bir süreç yaşadık ki kentsel dönüşüm konusunda bir müddet bekleme karan aldık. Bu projemizi hayata geçirdikten sonra önümüze gelecek projeleri de değerlendirmeye alabiliriz. 

Kentsel dönüşüm yaptırmak isteyen insanların önceliklerinin çok daire olması bu sürecin çok yavaş ilerlemesine neden oluyor. İnsanların bu süreçte daha makul taleplerde bulunmaları kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanmasını sağlayacaktır. 

Engelleri ortadan kaldırıyor Ünal İnşaat'ı diğer firmalardan ayıran en büyük ayrım ise engellilere yönelik tasarlanan Türkiye'deki ilk konutları yapıyor olmaları. Bu anlamda kiril alfabeli kapı kolları, kabartmalı yer döşemesi, sesli yönlendirmeler gibi özel şeyler düşünüldü. Bunun için Sakatlar Derneği'yle görüşüldü. 

Bunun için Ünal İnşaat, Amerika'daki The RL Mace Universal Design Enstitüsü'nün yaratıcı direktörü Richard Duncan'ı Türkiye'ye getirmişti. Duncan, Belçika'nın hükümet binalarını erişilebilir tasarımla yenileyen ünlü bir isim. Uzmanlık alanı ise erişilebilir diğer bir deyişle evrensel tasarım. 

Türkiye'de çocuklu, yaşlı, geçici sportif sakatlığı bulunan ve engelli sayısının 75 milyon nüfusun yüzde 30'una denk gelmesi şirketi bu konuda çalışma yapmaya yönlendirmiş. 



Ekonomist Mortgage




Geri Dön