23 / 04 / 2024

Ünal Pala: Metrekareye otopark eklenmesin!

Ünal Pala: Metrekareye otopark eklenmesin!

Başkent'in ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe'yi hayata geçiren Uzaltaş AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, 'abartılı metrekare' uygulamasının Ankaralı proje sahipleri tarafından sektörde güven kaybı olarak nitelendiğini bildirdi.




Güven unsurunu her şeyden önde tutan Ankaralı inşaat firmaları, özellikle bazı büyükşehirlerde konutların metrekarelerine otoparkların da eklenmesi fikrine sıcak bakmadı. Başkent'in ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe'yi hayata geçiren Uzaltaş AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, 'abartılı metrekare' uygulamasının Ankaralı proje sahipleri tarafından sektörde güven kaybı olarak nitelendiğini bildirdi. 


DESTEK GÖRMEDİ 

Pala, en büyük hedeflerinin markalaşarak hem yurt içinde hem de yurt dışında isimlerini duyurmak olduğunu anlatarak, "Son zamanlarda dikkatimizi çeken ve destek vermediğimiz bir uygulama başladı. Özellikle büyükşehirlerde yaygınlaşan ve genel kabul görmeye başlayan "abartılı metrekare" uygulamasının sektöre olan güveni azalttığını düşünüyorum" dedi. 


TAMAMEN YANLIŞ 

Konut alıcısının söylenen metrekareye otoparkın hatta merpen boşluğunun bile dahil edildiğini öğrendiğinde büyük tepki gösterdiğini anlatan Pala, şöyle konuştu: "Neticede net rakam 200 metrekare bile etmiyor. Bu durum Ankaralı inşaat firmalarından destek bulmadı. Otopark zaten projede yer alması gereken bir alan. Metrekareye katılması son derece yanlış." 


Sabah Ankara


Geri Dön