29 / 03 / 2024

Unilever Genel Müdürlüğü kullanıma açıldı

Unilever Genel Müdürlüğü kullanıma açıldı

Türkiye'nin ilk yeşil ofis binalarından biri olan Unilever Genel Müdürlüğü 2009 yılının ilk çeyreğinde kullanıma açıldı



LEED Sertifikasyonu çerçevesinde A sınıfı Ofis Binası olarak kurgulanan,  toplam 30 bin metrekare alana sahip binanın tüm altyapı ve üstyapı projeleri Sistema Mimari Grup tarafından gerçekleştirildi.
 
Gün ışığının azami kullanımı, yağmur suyunun depolanması, kağıtsız ofis konseptinin desteklenmesi ve doğal malzeme kullanımı öne çıkarken, çalışma ve sosyal alanlarda kullanılan mobilyalarda yeni çalışma biçimlerini cevap veren, çevreci ve sürdürülebilir çözümler NURUS tarafından sağlandı.

2008 yılından beri `Tasarım ve Doğa Arasındaki Dengeyi Keşfet' temasıyla sürdürülebilirlik ve çevre bilincine dikkat çeken NURUS, geri dönüşüm oranı yüksek, ve çevre dostu ürünleri, karbondioksit salınımı, yenilenebilir enerji kullanımı, atık yönetimi, doğal ışık kullanımı, gelişmiş atmosfer ve akustik değerlerine sahip fabrikası ve sürdürülebilirlik prensibiyle imza attığı dünya çapında en üst segmentteki projeleriyle yeşil ofislerin ilk tercihi olmaya devam ediyor.

`Hayata canlılık katma' misyonu ile dünyanın en büyük hızlı tüketim markalarından Unilever, bu canlılığı çalışanlarına yansıtmanın en önemli araçlarından biri olarak gördüğü çalışma alanının tamamında, yeşil ofis kriterlerini karşılayan NURUS ürünlerini tercih etti.
 
4 katta toplam 9 bin metrekarealana sahip olan ofisin, tasarımı ile yaratıcılığı ve fikir paylaşımını desteklemesi, enerji ve hareketi yansıtması ve daha etkileşimli bir çalışma imkanı sunması hedeflendi. 
 
Bu doğrultuda, tüm açık ofisler, yönetici ve toplantı odaları, dinlenme alanları, yemekhane ve konferans salonunda esneklik ve motivasyonun çalışma kültürüne yansımaları, Türkiye' nin en çok uluslararası tasarım ödülüne sahip olan Nurus ürünleri ile sağlandı.
 
620 kişilik personelin çalışma şekli ve fonksiyonlara göre düzenlenen yerleşim planlarında, U TOO ofis sisteminin esnekliği katkı sağlarken, ME TOO çalışma koltuklarının ergonomisi ile çalışanların konforu ve verimliliği artırıldı.
                                           
Oldukça esnek bir çalışma düzenine sahip olan Unilever çalışanları, sadece masalarında değil, her açık ofis katında bulunan dinlenme ve oturma alanlarında, kafede veya terasta çalışabiliyor. 
 
Açık ofislerde daha yakın ve birlikte çalışma olanağı sağlanırken, ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermek üzere, bir veya iki kişilik çok sayıda sessiz oda da tasarlandı.


Geri Dön