26 / 04 / 2024

UNIQ İstanbul, Sign of the City ödülü aldı!

UNIQ İstanbul, Sign of the City ödülü aldı!

Turkmall’un Maslak’ta hayata geçirdiği, İstanbul’un yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul, gayrimenkul sektörünün prestij ödüllerinden Sign of the City Awards’un Tamamlanmış Projeler kategorisinde “En İyi Sosyo-Kültürel Yapı” seçildi.



Şehrin kültür-sanat, eğlence ve iş hayatına yeni bir yaklaşım getiren UNIQ İstanbul, açıldığı günden bu yana 36 dev konser ve etkinlik, 17 açık hava performansı ve görsel sanatlar dalında 11 önemli sergiye ev sahipliği yaparak, geçtiğimiz 10 ayda 2.300.000 sanatseveri ağırladı.


62 dönüm arazi üzerinde, 150.000 m² toplam inşaat alanına sahip olan UNIQ İstanbul, ekolojik bir yaklaşımla projelendirilerek ziyaretçilerine doğayla iç içe bir kültür, sanat ve kent hayatı sunuyor.


10.000 m²’lik alana yayılan, 1.200 seyirci kapasiteli UNIQ Hall, etkinlikleri doğa ile buluşturan 3000 kişi kapasiteli UNIQ Açık Hava Sahnesi, 5.800 kişi kapasiteli Volkswagen Arena, dünyaca ünlü macera parkurlarıyla adrenalin tutkunlarını ağırlayan Xtreme Aventures, 2.500 m²’lik alana sahip UNIQ Müze, yoğun ve etkileşimli programlarıyla UNIQ Gallery ve Turkmall Sanat ile ulusal ve uluslararası pek çok konser, etkinlik, kongre, konferans ve sergiye ev sahipliği yapıyor.


Ayrıca, birçok uluslararası şirketin genel merkezinin yer aldığı 16.000 m²lik ofis alanı, dünya mutfaklarını gurme lezzetler ile buluşturan 15.000 m²’lik restoran-kafeleri ve özgün mağazaları ile İstanbul’un yeni festival merkezi UNIQ İstanbul; 7’den 77’ye herkes için bir çekim merkezi.



Haber Hürriyet Gazetesi'nin Sign of the City Awards Özel Eki'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul’un yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul; Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul ödüllerinin verildiği ‘Sign of the City Awards’da ‘En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ seçildi.


Turkmall tarafından Maslak’ta hayata geçirilen UNIQ İstanbul, “Sign of the City Awards 2015”de ‘En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ ödülünün sahibi oldu. 4 Kasım gecesi düzenlenen ödül töreninde, ödülü Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu aldı. UNIQ İstanbul, geçtiğimiz sene de aynı yarışmada ‘Devam Eden Projeler’ kategorisinde ‘En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ ödülünün sahibi olmuştu. 62 dönüm arazi üzerinde, 150 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip, ekolojik bir yaklaşımla projelendirilen yaşam merkezi; kültür, sanat, eğlence ve iş hayatını bir araya getiriyor. 


Bin 200 seyirci kapasiteli, 9 bin 200 metrekarelik çok amaçlı salon UNIQ Hall, değişken özellikli zenginleştirilmiş akustik altyapısı, geniş sahnesi ve dünya standartlarındaki teknik alt yapısı ile klasik müzik, caz, rock ve dünya müziğinin en seçkin örneklerinin sunulacağı; müzikal, tiyatro, bale ve çağdaş dans gösterilerinin sahneleneceği; ulusal ve uluslararası kongre-konferansların düzenleneceği; film galaları ve festivallere ev sahipliğinin yapılacağı bir konser, kongre ve performans merkezi olacak. 


UNIQ Açık Hava Sahnesi, geçtiğimiz yaz İstanbulluları müzikle buluşturdu. Temmuz ayında start alan konserler serisiyle özlenen açık hava keyfini yaşatan, aynı zamanda sinema ve tiyatro gösterimlerine de ev sahipliği yapan Açık Hava Sahnesi’nde sanat ve sanatseverler doğayla buluştu. 

Dünyaca ünlü macera parkları ve yüksek ip parkurlarıyla Xtrem Aventures; dünyanın dört bir köşesindeki 15 ülkenin arasına Türkiye’yi de katıyor ve UNIQ İstanbul’da karşımıza çıkıyor. Her yaşa uygun eğlence sunan Xtrem Aventures İstanbul’da; 4-8 yaş gurubuna özel koruyucu ağla çevrilmiş 20 oyun parkuru, 8 yaş üstü ve yetişkinler için adrenalini yüksek tutacak ip parkurları ve halat kaydıraklar bulunuyor. 8 bin metrekarelik orman alanda “yerden göğe kadar eğlence” konsepti, adrenalin tutkunlarını haftanın yedi günü UNIQ İstanbul’a davet ediyor.


Avrupa’nın en iyi akustiğine sahip konser salonlarından biri olan Volkswagen Arena, 5 bin 800 kişilik kapasitesiyle dünya starlarına ev sahipliği yapıyor. Canlı konser ve gösterilerin yanı sıra; kurumsal etkinliklerden ödül törenlerine, moda şovlarından TV programlarına kadar geniş bir etkinlik yelpazesiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. UniQ Müze ise daha önce görülmemiş sergilerin ve eğlendirici projelerin gerçekleşebileceği bir alan. Bu alanda ziyaretçilere yeni bilinmeyen dünyaları keşfetme imkanı yaratmak ve farklı fikirlerle tanıştırmak üzerine kuruldu. 2014 yılında, Biber Mimarlık danışmanlığında açılan Turkmall Sanat ise önümüzdeki yıl da pek çok sergiyi ve sanatçıyı ağırlayacak. 


UNIQ Gallery, sanatı UNIQ İstanbul’a taşıyor. Sergiler, atölyeler, sanatçı ve tasarımcı konuşmalarına ev sahipliği yapan UNIQ Gallery, yoğun ve etkileşimli programıyla sanatın tüm alanları için bir mekan olmayı amaçlıyor. Sosyal Sorumluluk projelerine destek vermeyi amaç edinen galeri, üniversitelerle de ortak projeler geliştiriyor. Uniq İstanbul tarihi bir köşke de ev sahipliği yapıyor; Ayazağa Av Köşkü olarak da bilinen Çinili Köşk, özel davetler ve kokteyllerde kapılarını açıyor.


Hürriyet Ek



Geri Dön