23 / 04 / 2024

Uniqlo Türkiye'de üretim yaptırmak için fabrika arıyor!

Uniqlo Türkiye'de üretim yaptırmak için fabrika arıyor!

Uzakdoğu'nun H&M'i olarak bilinen hazır giyim devi Uniqlo, Türkiye'de üretim yaptırmak için fabrika arıyor. Yıllık 500 milyon $'lık alım yapması beklenen firma, hazır giyimcilerin umudu oldu




Yüksek kur ve Avrupa pazarındaki hafif canlanmanın etkisiyle geçen ay ihracat rekoru kıran tekstil ve hazır giyim sektörü, global şirketlerin de radarına girdi. Japonya'nın hazır giyim devi Uniqlo, Türkiye'de 500 milyon dolarlık üretim yaptıracağı fabrika arıyor. Firma, geçen yıl ABD için Türkiye'den 600 milyon dolarlık alım yapan GAP'i kaybeden hazır giyim sektörü için umut ışığı oldu. 


BÜYÜK KAPASİTE ARIYOR 

Kadın, erkek ve çocuk giyimi ile aksesuvar satışı yapan Uniqlo, Uzakdoğu'nun H&M'i olarak gösteriliyor. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Cem Negrin, firma yöneticilerinin geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye geldiğini ve birkaç fabrika gezdiğini söyledi. Heyetin önümüzdeki ay iş bağlantısı yapmak üzere yeniden geleceğini aktaran Negrin, "Çok büyük kapasiteli fabrika arıyorlar" diye konuştu. 


MİLYON ADETLİK SİPARİŞ 

Negrin, Uniqlo'yla GAP'in kaybettirdiği iş hacminin geri alınabileceğini söyledi. Hatırlanacağı gibi GAP geçen yıl ABD pazarında fiyat tutturamadığı için Türkiye'den çekilmişti. Negrin, bir hazır giyim devinin Türkiye'den 500 milyon dolarlık alım yapmasının önemine vurgu yaparak, "Uzakdoğulu bu firma milyonlarca adetlik üretimini Türkiye'ye kaydırabilir. Bu da sektörde geldiğimiz noktayı gösteriyor" dedi. 


BİN 171 MAĞAZASI VAR

UnIqlo, Japonya'da 1949'da kuruldu. 793'ü Japonya'da ve 177'si Çin'de olmak üzere Malezya, Rusya, Singapur, Güney Kore, Tayland, İngiltere, ABD ve Endonezya'da toplam bin 171 mağazası var. 2005'te Fast Retailing Co. Ltd. ismiyle Tokyo Borsası'na kote oldu. Trend takipçileri Uniqlo'nun her sezon farklı temalarda çıkardığı koleksiyonlara büyük ilgi gösteriyor. Hatta yeni sezon ve indirim dönemlerinde mağazaların önünde kuyruk oluşuyor. Tasarımlarında renkleri zengin kullanan firma, Charlize Theron ve Orlando Bloom gibi yıldızları kampanyasında oynatarak büyük ses getirdi. Online kanalda dünyada en çok satılan markalardan biri olan Uniqlo'nun Türkler'in de en çok alışveriş yaptığı marka olduğu belirtiliyor. 



Sabah/Özge Yavuz


Geri Dön