19 / 04 / 2024

Univa Student Residence'a 3 bin ön talep geldi!

Univa Student Residence'a 3 bin ön talep geldi!

Erkanlı Grup, Sakarya’dan başladığı ‘öğrenci evi’ projesini İstanbul ve Anadolu’nun üniversite kapasitesi yüksek şehirlerine taşıyacak.



İhtiyaca yönelik gayrimenkul geliştirme konusuna odaklanan ve bu alanda öğrencilerin barınma sorunlarını hedefe aldıklarını aktaran Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, gelecek 10 yıllık süreçte bu alanda faaliyet göstereceklerini söyledi. ‘Univa’ adıyla bu alanda markalaşacaklarını belirten Erkanlı, “Türkiye’de 5.5 milyon üniversite öğrencisi var.  Yurt kapasitesi ise 415 bin civarında. Ayrıca yurtlar nitelik açısından da çok eksik. Sakarya Üniversitesi Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden. 110 bin öğrencisi var” dedi. 


‘Geri dönüşü 8 yıl’

Tüketicilerin bu öğrenci evlerini satın alabileceklerini anlatan Erkanlı, tapuda ise alınan gayrimenkulün ‘sadece öğrenciler için kullanılabileceğine’ dair şerh olacağını dile getirdi. Erkanlı, sistemi şöyle anlattı:

“Tüketici alıp satabiliyor. Bu gayrimenkulün sahibisiniz ama bu sadece öğrencilerin hizmetine açık bir öğrenci evi. Tapuyu aldıktan sonra bizimle 15+5 yıllık işletme anlaşması yapıyor. Türkiye’de konut yatırımı geri dönüşü 20 yılı buluyor. Bu yatırımı verilerle ortaya koyduğumuzda 8 yıl ve daha öncesinde dönüşü oluyor. 45 metrekarelik bir öğrenci evinden tüketiciye  1260 lira kira geliri kalıyor. Bizim satış fiyatımız 123 bin 500 lira. Bu fiyatla tam 8 yılda dönüyor.”


Yabancı da sevdi

Proje için 126 milyon lira yatırım yapılacak. 810 adet 45 metrekare öğrenci evi bulunuyor. Amerika’nın en büyük öğrenci evi yatırımcı ve işletmecilerinden Asset Campus Housing ’in işleteceği projede ön talebin yüzde 40’ı yabancıdan geldi. Erkanlı, “Yabancılar aynı sisteme Londra’da, Amerika’da da yatırım yapıyor. 3 bin ön talep var. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya ile Körfez yatırımcısından” dedi. 


http://www.univa.com.tr/


Milliyet


Geri Dön