25 / 04 / 2024

Üniversiteler çevre ve şehircilikle ilgili 500 bitirme tezi hazırladı!

Üniversiteler çevre ve şehircilikle ilgili 500 bitirme tezi hazırladı!

Bakan Güllüce'nin talimatı doğrultusunda lisans öğrencilerine yönelik bitirme tezi hazırlayanlara başlatılan burs projesi sona erdi. Bitirme tezi projeleri TUÇEV 'in kurmuş olduğu Çevre Şehir Kütüphanesi raflarında yerini aldı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlatmış olduğu "500 öğrenciye burs" projesi sona erdi. Bakanlığın maddi destek sağladığı öğrenciler hazırlamış olduğu birbirinden değerli bitime tezlerini Türkiye Çevre Koruma Vakfına teslim etti. Bitirme tezi projeleri TUÇEV 'in kurmuş olduğu Çevre Şehir Kütüphanesi raflarında yerini aldı.


Başvuruların ardından, 65 üniversiteden 500 öğrenciye ayda 300 TL olmak üzere 4 ay süre içinde 1200 TL burs verildi.


Toplam da üniversite öğrencilerine TUCEV 600 Bin TL burs verdi.

Belirtilen konu başlıkları altında bitirme tezi hazırlayan öğrenciler dönem sonu itibari ile çalışmalarını Türkiye Çevre Koruma Vakfına teslim etti.


Kentsel saçaklanma sorunu ve ekolojik planlama, tüketim kültürünün ve tarihi kent merkezlerinin değişen yapısı: bursa tarihi kent merkezi örneği, milli parkların sorunları ve planlanma ilkeleri, Karataş, mercan, ada köylerinin (ovacık-Tunceli) et botanik özellikleri, İstanbul’da inşaat ve yıkıntı atıklarının değerlendirilmesi, asfalt üretiminde kullanılan bitüme haşhaş atığını katkı maddesi olarak kullanma, deterjanlar ve çevresel önemi, et entegre endüstrisi atık sularının arıtılması, meyve suyu işletmelerinde ters ozmos konsantre atık suyunun geri kazanımında elektrodiyaliz yönteminin uygulanması gibi konular da yapılan proje ve bitirme tezleri diğer araştırmalar içinde akademik kaynak oluşturacak.


Üniversite öğrencilerinin hazırlamış olduğu bir birinden değerli tez ve bitirme projeleri Türkiye Çevre Koruma Vakfının kurmuş olduğu Çevre Şehir Kütüphanesi raflarında yerini aldı.

Öğrencilerin hazırlamış olduğu bitirme tezleri ayrıca Çevre Şehir Kütüphanesinin web sayfasından da online olarak incelenebilecek ve indirilebilecek.


Geri Dön