25 / 04 / 2024

Üniversiteler emlak sektörüne liderler yetiştiriyor!

Üniversiteler emlak sektörüne liderler yetiştiriyor!

Üniversiteler ekonominin lokomotif sektörlerinden gayrimenkul alanında önemli bir eksikliği gidermek için birbirleriyle yarışıyor. Katılımcılara kentsel dönüşüm uzmanı sertifikası vererek sektördeki eğitimli insan kaynağına katkı sağlıyor.



Üniversiteler ekonominin lokomotif sektörlerinden gayrimenkul alanında önemli bir eksikliği gidermek için birbirleriyle yarışıyor. Partnerleri ile Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Programı açan Sürekli Eğitim Merkezleri katılımcılarına kentsel dönüşüm uzmanı sertifikası vererek sektördeki eğitimli insan kaynağına katkı sağlıyor.


HANGİ ÜNİVERSİTEDE NE VAR? 


Deprem riski taşıyan ve ayrıca buna bağlı olarak niteliksiz konut stoğuna sahip olan ülkemizi çok yakından ilgilendiren ve gelecek 20 yıl içerisinde

ekonomimizin lokomotifi olacağı düşünülen kentsel dönüşüm konusunda kendini geliştirmek isteyen profesyonelleri, kamu ve özel sektörden konunun uzmanları ile bir araya getiren üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi başı çekiyor. En az lisans mezunu olan belediyelerin kentsel dönüşüm çalışanlarına, şirket sahiplerine, gayrimenkul danışmanlarına, gayrimenkul brokerlarına, mimar, mühendis ve şehir ve bölge plancılarına yönelik hazırlanan Uygulamalı Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı Sertifika Programında; kentsel dönüşümün sunduğu fırsatlar, dönüşümün hukuki süreci, konuyla ilgili kanun ve yorumlar, gayrimenkul değerlemesi. kat malikleriyle diyaloglar. 

tasarım ve piyasa verilerinin analizi gibi konular öne çıkıyor. 


İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ


Gayrimenkul sektörünün gelişimine katkı sağlayıcı girişimlerde bulunan üniversitelerden bazıları da süreci hem sertifika programları açarak hem de araştırma merkezi faaliyetleri ile destekliyor. İstanbul Ticaret Üniversitesi de 2013 yılında kurduğu Gayrimenkul Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi ile sektörün ihtiyaç duyduğu bilgi, veri ve yetişmiş eleman gibi önemli eksikleri gidermek için çalışmalarına devam ediyor. Sektörün dinamikleri arasında yer alan kentsel dönüşüm alanındaki lisansüstü programlarına olan ilgi ise her dönem artıyor. Ticaret Üniversitesi'nin kentsel dönüşüm uzmanlığı eğitimlerinin ilk dönem mezunları ise sahada yeni iş imkânlarına hemen kavuştu. 


KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ


Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Gayrimenkul Geliştirme Akademisi. gayrimenkul sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikte insan kaynağı yetiştirmek üzere sektöre özel sertifika programı düzenliyor. Sektöre yeni liderler kazandırmak amacıyla 6 yıldır sürdürülen programın bahar dönemi eğitimleri bu ay başlıyor. Genel katılıma açık olan sertifika programları şöyle: "Gayrimenkul Projelerinin Geliştirilmesi. Pazarlaması ve Gayrimenkulde Yeni Eğilimler; Konut Projeleri Satış Uzmanlığı SerProgrami; Bina ve Toplu Yapı Yöneticisi Programı; Gayrimenkul ProjeleHukuk, Finansman, Değerleme ve Enerji Etkin Üniversiteye talep halinde kurumlara yönelik eğitimler de tasarlayıp sunuyor.



İTÜ ŞEHRİ ÖNEMSİYOR


1980'li yıllarda İstanbul Teknik Üniversitesinde kurulan Çevre ve Şehircilik Uygulama Araştırma Merkezi ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yaparak; kurslar, seminerler, konferanslar, kongreler düzenliyor. Ayrıca kamu ve özel teşebbüsün sorunları ile ilgili araştırmalar, incelemeler, laboratuvar deneyleri, ekspertiz ve benzeri işleri yürütüyor. 


Yeni Akit






Geri Dön