19 / 04 / 2024

Üniversiteli emlakçılar geliyor!

Üniversiteli emlakçılar geliyor!

Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, emlakçılar için kanun tasarısıyla yeni düzenlemeler getirileceğini açıkladı. Atasoy, kanun tasarı ile üniversitelerin emlak bölümünden mezun olanların emlakçı olabileceğini söyledi



Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin emlakçılar ve oto galericiler için yeni bir takım kurallarla ilgili çalışma başlattığını aktardı. 

Bakan Tüfenkci'nin girişimlerini desteklediklerini belirten Atasoy, Kayseri'de çantacı tabir edilen emlakçıların çok olduğunu belirtti. 

Atasoy, "Kayserililerin kafalarının sanayi çok çalıştığında mı bilinmez eline çanta alan emlakçılık yapıyor. 

Özellikle bunu emekli kesimi yapıyor. Biz vatandaşın daire alıp satmasına elbet karışamayız. Ama çantacı tabir edilen emlakçılar mesleğimizi de zora sokuyor. Çantacı tabir edilen emlakçıdan konut alan bir kişi başına iş geldiğinde sorumlu olarak bizi görüyor. 

Bakanlıkta bu olayları bitirmek için yeni bir düzenleme yapıyor. Bu düzenleme ile emlakçılık sektörü kanuna dayalı olacak. Biz nasıl muhasebecinin ya da farklı sektörün işini yapamıyorsak onlarda bizim işimizi yapmasın" dedi. 


Atasoy, düzenlemeyle bu tür emlakçılık yapanlara da cezai işlem uygulanabileceğini belirtti. 

Yeni düzenleme ile birlikte emlak sektöründe artık her önüne gelenin emlakçı dükkanı açamayacağını belirten Atasoy, "Yeni düzenleme ile birlikte üniversitelerin emlak bölümlerinden mezun olanlar dükkan açma yetkisine sahip olacak. Düzenleme önceki emlakçıları kapsamayacak. Avrupa ülkelerinde emlakçılık sektörü saygın bir meslek olarak görülürken bizde ise görülmüyor" diye konuştu. 


Emlak sektöründe durgunluk yaşandığını kaydeden Atasoy, seçimin ardından başlayan durgunluğun devam ettiğini, ilkbahar ve yaz aylarıyla konut satışlarında bir artış yaşanabileceğini sözlerine ekledi. 



E Haber




Geri Dön