24 / 04 / 2024

Üniversiteli Suriyeliler inşaat alanında iş arıyor!

Üniversiteli Suriyeliler inşaat alanında iş arıyor!

Suriyeli adayların eğitim durumlarına bakıldığında yüzde 60’ının üniversite mezunu olduğu görülüyor. Büyük oranda üniversite mezunu olan adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki ilanlara başvuruyor.



SURİYELİLER Türkiye'deki iş arayışlarını hızlandırdı. Eleman.net’in verilerine göre, Suriye uyruklu adayların iş ilanlarına yaptıkları başvuru sayısı 54 bini geçti. Büyük oranda üniversite mezunu olan adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki ilanlara başvuruyor. Arapça alt sitenin hizmete girmesiyle birlikte, Eleman.net üzerinden iş arayan Suriyelilerin sayısının da artacağı tahmin ediliyor. Verilere göre, 2 bin 898 Suriye uyruklu adayın son altı aylık dönemde yayımlanan iş ilanlarına yaptıkları başvuru sayısı 54 bini aştı. Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine Dair Yönetmeliğin geçtiğimiz günlerde yayınlanmasının ardından, Suriye uyruklu mültecilerin Türkiye’de yasal olarak çalışmalarının da önü açılmış oldu. Yönetmelik, Suriyeli mülteciler için yüzde 10'luk istihdam kotası da getiriyor.


Eğitim durumu yüksek

Eleman.net Murahhas Üyesi Savaş Ünsal, Suriye uyruklu adayların eğitim durumlarına bakıldığında, yüzde 60’a yaklaşan oranla üniversite muzunu olduğunu söyledi. Yüzde 67’si İstanbul’da ikamet eden adaylar en çok inşaat, eğitim ve turizm sektörlerindeki iş ilanlarına başvuru yapıyor.


Akşam 


Geri Dön